MOTORSPORT

Rovanperällä erikoinen lähtötilanne Australian MM-ralliin: aja maaliin ja olet luokkavoittaja

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Australiassa marraskuussa. Mikään suuri yllätys ei ole se, että pitkien etäisyyksien päässä loppuvuodesta ajettava MM-ralli ei ole houkutellut mukaan isoa määrää kilpailijoita. WRC2-luokassa tilanne lähentelee jo katastrofia: ainoa MM-pisteistä ajava kuljettaja kun on Kalle Rovanperä.

17.-19. marraskuuta ajettavaan Australian MM-ralliin on ilmoittautunut mukaan 34 kilpailijaparia, joista 11 kilpailee vuoden 2017 sääntöjen mukaisilla WRC-autoilla. M-Sportin kolmikko on tuttu, Sebastien Ogier, Ott Tänak ja Elfyn Evans, kun taas Hyundai on mukana Hayden Paddonin, Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsen voimin. Toyota kilpailee kahdella autolla, joita ajavat Jari-Matti Latvala, sekä Esapekka Lappi. Citroenin kolmikko on puolestaan Kris Meeke, Craig Breen ja Stephane Lefebvre.

WRC2-luokan osallistujien tilanne on oiva osoitus siitä miksi Australian MM-ralli ei missään nimessä saisi olla kauden päättävä osakilpailu. RC2-luokkaan mukaan on ilmoittautunut ainoastaan neljä kilpailijaparia, joista vain yksi ajaa WRC2-luokan MM-pisteistä: Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa. Eli Rovanperä selviytyessään maaliin on MM-rallin luokkavoittaja!

Viime vuonna Australian MM-ralliin osallistui 59 kilpailijaparia, joista RC2-luokkaan seitsemän ja näistä WRC2-luokan MM-pisteistä kilpaili viisi kuljettajaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Walesissa ensi viikolla ja se käynnistyy torstaina 26. lokakuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com