Rovanperällä lähes yhtä paljon pisteitä kuin Hyundain tähtikaksikolla yhteensä

7.6.2022 / 07:58
Kalle Rovanperä 120 MM-pistettä, Thierry Neuville ja Ott Tänak yhteensä 127 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Kalle Rovanperän voitto- ja palkintoputki rallin MM-sarjassa viime viikonloppuna Sardinian saarella katkesikin, voi Toyota-kuljettaja olla tyytyväinen suoritukseensa ja ennen kaikkea saavutettuun tulokseen. MM-pistejohto kauden viidennessä osakilpailussa kun kasvoi 46 pisteestä 55 pisteeseen.

Kalle Rovanperä starttasi rallin MM-sarjan kauden viidenteen osakilpailuun “vyöllään” kolmen osakilpailun mittainen voittoputki. MM-pistejohto toisena olleeseen Thierry Neuvilleen nähden oli 46 pistettä ja vaikka Rovanperä Sardinian saarella perjantaina odotetusti vaikeuksissa “aura-auton” roolinsa takia olikin, ei helppoa ollut belgialaisella ykköshaastajallakaan. Lopullisesti Neuville putosi ulos pistetaistelusta lauantaisen ulosajonsa myötä.

– Tiesimme, että nyt pitää olla fiksu, koska tälläiset tulokset ovat tärkeitä siinä vaiheessa, kun kauden lopussa lasketaan pisteitä yhteen. Saimme enemmän pisteitä täältä kuin lähin haastajamme, joten siihen pitää olla tyytyväinen, Rovanperä kommentoi tallinsa tiedotteessa kilpailun jälkeen.

Lauantaina Rovanperä teki tasaisen varmaa työtä ja kun ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta erot sekä eteen, että taakse olivat sen verran kovat, pystyi viidentenä ollut puuppolalainen rauhassa keskittymään kilpailun päättävälle Power Stage -erikoiskokeelle, aivan kuten teki myös Neuville. Lopulta Neuville ylsi päätöspätkällä nopeimpaan aikaan, mutta Rovanperän ollessa toinen, menivät Sardinian pisteet Rovanperälle lukemin 14-5. Torjuntavoitto.

– Sunnuntaina ainoa tavoite oli tuoda auto maaliin ja yrittää saada kerättyä lisäpisteitä Power Stagelta. Fiilis ei ollut ihan niin hyvä kuin haluaisin, mutta silti tuloksena toiseksi nopein aika, joten siitä neljä lisäpistettä ja viides sija rallissa. Rankka viikonloppu, Rovanperä korosti.

Sen lisäksi, että Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa ovat tehneet MM-sarjassa tänä vuonna vakuuttavaa työtä kokonaistulosten valossa, niin myös Power Stage -erikoiskokeet ovat sujuneet lähes täydellisesti. Kun viidessä osakilpailussa on jaossa ollut tänä vuonna maksimissaan 25 Power Stage -pistettä, on Rovanperä kerännyt niistä 23 (92,0 %).

 

Kalle Rovanperä ajoi Sardinian MM-rallissa viime viikonloppuna viidenneksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

 

“Lähdemme jokaiseen kilpailuun voittaaksemme”

Sardinian MM-rallin voittoon ajoi Hyundain Ott Tänak, joka nousi MM-pisteissä kolmanneksi, kolmen pisteen päähän tallikaveristaan Neuvillesta. Rovanperän ylivoimasta ei kerro pelkästään huikea 55 pisteen johtoasema, vaan myös se, että hän on kerännyt lähes yhtä paljon pisteitä viidestä osakilpailusta kuin Neuville ja Tänak yhteensä (120-127).

– Voittaakseen mestaruuden, ei jokaista osakilpailua tarvitse voittaa ja Kalle ylsi nyt hyvään suoritukseen “aura-autona”, joten hyvin tehty työ häneltä, Toyotan WRC-tallin urheilujohtaja Kaj Lindström kehui suojattiaan.

Toyotalle palkintosijojen ulkopuolelle jääminen rallin MM-sarjassa on viime vuosina ollut harvinaista, sillä japanilaismerkillä oli ajettu vähintään yksi palkintosijoitus 25 osakilpailussa peräkkäin. Edellisen kerran Toyota-kuljettajaa ei nähty MM-rallissa palkintopallilla syyskuussa 2019, Turkissa. Sen jälkeen ajetuista 25 osakilpailusta Toyota saavutti yhteensä 36 palkintosijoitusta, joista 17 oli voittoja (17-11-8).

– Tulos tästä haastavasta viikonlopusta oli erilainen kuin mitä tulimme täältä hakemaan, koska lähdemme jokaiseen kilpailuun voittaaksemme. Johdamme kuitenkin edelleen autonvalmistajien MM-pisteissä ja kuljettajien puolella Kalle kasvatti pistejohtoaan, Lindström nosti esiin positiiviset asiat tallinsa kannalta Sardinian viikonlopun jälkeen.

Toyotan muista kuljettajista Takamoto Katsuta sijoittui kuudenneksi, kun taas Elfyn Evansin ja Esapekka Lapin haaveet kärkituloksista kariutuivat keskeytyksiin. Molemmat kuljettajat nähtiin mukana sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin. Evans nappasi Power Stage -erikoiskokeelta kolme ja Lappi kaksi lisäpistettä. Suurempaankin pistepottiin oli kokonaistuloksen osalta mahdollisuuksia, erityisesti Lapilla, joka johti kilpailua perjantain jälkeen.

– Se mitä tapahtui Elfynille ja Esapekalle, oli pettymys, mutta se on osa rallia. Meillä on ollut erittäin hyvä startti tähän kauteen, mutta tälläisissä rajuissa olosuhteissa kuten tänä viikonloppuna, huomasimme, että on asioita, joita voimme vielä työstää. On hyvä asia tietää, että potentiaalia vieläkin parempaan on olemassa ja on mahdollisuus olla parempi tulevissa kilpailuissa, Lindström muistutti.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Keniassa 23.-26. kesäkuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit