Rovanperälle ensimmäinen pohja-aika Italiassa – “Onnistuttiin vielä iskemään”

3.6.2017 / 22:24
Kalle Rovanperä tervehti huoltotauolla paikallisia fanejaan (Kuva: Campionato Italiano Rally).

[ A- ] / [ A+ ]

Aivan kuten Kalle Rovanperä ja nuoren rallilupauksen taustajoukot ovat koko kevään ajan korostaneet, niin Rovanperä ei ole Italiassa tavoittelemassa sarjan kärkisijoja, vaan keräämässä arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten. Tuloksista puhuttaessa Rovanperä voi nyt kuitenkin tehdä CV:hen yhden positiivisen merkinnän lisää, sillä lauantain päätteeksi tuli ensimmäinen pohja-aika Italiassa.

Kalle Rovanperä kartanlukijanaan Risto Pietiläinen olivat nopeimpia Italian rallimestaruussarjan kauden viidennen osakilpailun Solento-rallin ensimmäisen ajopäivän viimeisellä erikoiskokeella.

– Päivän päätöspätkälle onnistuttiin vielä iskemään ja ajettiinkin meidän ensimmäiset pohjat Italiassa, Rovanperä hehkutti lauantai-iltana Facebook-sivullaan.

Rallin ensimmäisellä erikoiskokeella isokokoinen irtokivi nopean, oikealle kaartuvan mutkan reunassa rikkoi Rovanperän Peugeotista kaksi rengasta, aiheutti pyörähdyksen ja aikaa hukkaantui lähes 10 minuuttia. Rovanperällä oli kyydissään mukana kaksi vararengasta, mutta ne oli varattu mukaan mahdollista sadetta varten, eli rikki menneiden renkaiden tilalle jouduttiin vaihtamaan sadekelin renkaat.

Kahdella seuraavalla erikoiskokeella Rovanperä oli molemmilla kuudenneksi nopein.

– Pari seuraava pätkää meni hieman tuskaillessa, kun ei niillä saanut oikeanlaista pitoa, Rovanperä harmitteli.

Huoltotauon jälkeen Rovanperä pääsi neljännelle erikoiskokeelle jälleen oikeilla renkailla ja kaksi seuraavaa erikoiskoetta jatkoi kuudensien sijojen “sarjaa”. Kuudennelta erikoiskokeelta tuli viidenneksi nopein aika, seitsemännellä ek:lla Rovanperä oli jälleen kuudenneksi nopein ja päivä siis päättyi komeaan pohja-aikaan kahdeksannella erikoiskokeella.

– Lounastauon jälkeen meni pari pätkää hieman ajorytmiä hakiessa, mutta onnistuttiin kuitenkin illan aikana ajamaan ihan kilpailukykyisiä aikoja.

Rallia lauantain jälkeen johtaa Rovanperän tallikaveri Paolo Andreucci 14,9 sekunnin erolla ennen Simone Campedellia. Edellisen osakilpailun voittanut Umberto Scandola on kolmantena, 23,3 sekuntia kärjestä jääneenä. Rovanperä on sijalla 13. ja eroa kärkeen on jo yli 12 minuuttia. Huomenna sunnuntaina, rallin toisena ajopäivänä, ajetaan kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 85,3 kilometriä.

– Huomenna on luvassa vielä reilusti lisäkilometrejä, joilla päästään opettelemaan lisää, Rovanperä katsoi positiivisin mielin kohti sunnuntaita.

Lue myös! Video: Iso kivi tiellä Rovanperän harmina – “Rikottiin siinä pari rengasta” (3.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit