Rovanperälle kahden maailmanmestarin päänahat, edes iso kivi ei pysäyttänyt – Video!

28.10.2018 / 14:25
Kalle Rovanperä ajoi voittoon Espanjan MM-rallissa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä on ajanut WRC2-luokan voittoon Espanjan MM-rallissa.

Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa nappasivat WRC2-luokan johtopaikan haltuunsa lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella, eikä kaksikko enää tuosta asemastaan luopunut. Rovanperä ajoi tyylikkäästi ja virheettömästi maaliin asti luokan ykkösenä ja voiton arvoa korostaa se, että puuppolalainen kilpaili tässä kilpailussa nyt ensimmäistä kertaa uransa aikana.

Samalla Rovanperä jätti taakseen kaksi rallin maailmanmestaria. Toiseksi ajoi Rovanperän tallikaveri ja tämän vuoden WRC2-luokan maailmanmestari Jan Kopecky, joka ei kuluvan kauden aikana ole hävinnyt vielä yhtään ajamaansa kilpailua. Ei MM-sarjassa, EM-sarjassa, eikä myöskään Tshekin rallisarjassa. Kolmannen sijan nappasi rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg, joka toi Volkswagenin uudelle Polo R5 -autolle palkintosijoituksen heti sen debyyttikilpailussa.

Rovanperälle nyt tullut voitto on MM-sarjassa ja WRC2-luokassa kolmas. Ensimmäinen tuli viime vuoden marraskuussa Australiasta ja toinen kuluvan kuun alkupuolella Walesista. Ennen Rovanperää vähintään kolmeen osakilpailuvoittoon rallin MM-sarjassa ja WRC2-luokassa on yltänyt kymmenen kuljettajaa, suomalaisista Esapekka Lappi, Teemu Suninen, sekä Jari Ketomaa. Rovanperän sijoitus WRC2-luokan loppupisteissä tulee tänä vuonna olemaan kolmas.

UrheiluUutiset.com onnittelee Kalle Rovanperää ja Jonne Halttusta komeasta voitosta!

Kalle Rovanperän MM-rallit ja WRC2-luokassa

2017

Wales – 15.
Australia – 1.

2018

Monte Carlo – 2.
Meksiko – 5.
Argentiina – Keskeytys
Suomi – 4.
Saksa – 2.
Wales – 1.
Espanja – 1.

 

 

Lue myös! Helmiä historiankirjoista: Paluu ajassa 18 vuotta taaksepäin – Harri, Kalle ja Loeb (28.10.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit