MOTORSPORT

Rovanperälle uran ensimmäinen asfalttirallin voitto täyden kympin suorituksella

Kalle Rovanperälle ei löytynyt vastusta Saksan rallisarjan kauden kolmannessa osakilpailussa. Rovanperä yhdessä kartanlukija Jonne Halttusen kanssa jyräsivät kaksipäiväisen Sachsen Rallin voittoon yli minuutin erolla, kun 12 erikoiskokeesta kaksikko kellotti pohja-ajan kymmenelle. Täyden kympin suoritus siis.

Sachsen Ralli oli siis Saksan rallisarjan kauden kolmas osakilpailu ja kahden päivän aikana ajetut 12 erikoiskoetta olivat yhteispituudeltaan reilut 125 kilometriä. Kilpailu oli samalla Kalle Rovanperälle ja Jonne Halttuselle ensimmäinen sitten huhtikuisen Argentiinan MM-rallin rajun ulosajon. Perjantaina Rovanperä ajoi neljälle erikoiskokeelle kolme pohja-aikaa ja yötauolle saavuttaessa puuppolalaisen johtomarginaali Dominik Dinkeliin nähden oli 13,4 sekuntia.

Tosin tilanne kärjessä koki muutoksen ennen lauantain erikoiskokeita, kun Dinkelille tuomittiin ensimmäisen ajopäivän jälkeen 30 sekunnin aikasakko saksalaisen ajettua kolmannella erikoiskokeella shikaanin väärin. Näin Rovanperän johtomarginaali lauantain erikoiskokeille lähdettäessä olikin jo 19,2 sekuntia.

Ja jos oli perjantain ajopäivä lähes täydellistä Rovanperän dominointia, niin sama tahti jatkui myös lauantaina, kun kolme ensimmäistä erikoiskoetta toivat kolme pohja-aikaa ja ensimmäiselle huoltotauolle tultaessa johtomarginaali oli venähtänyt jo yli puoleen minuuttiin. Vasta lauantain viidennellä erikoiskokeella Dinkel onnistui katkaisemaan Rovanperän nakuttamien pohja-aikojen putken, mutta vain puolen sekunnin turvin.

Kilpailun kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle Rovanperä ajoi vielä kolme pohja-aikaa ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin minuutti ja 7,6 sekuntia. Toiseksi sijoittuneen Saksan rallisarjan pistejohtajan Dominik Dinkelin voidaankin sanoa hävinneen lähes valovuoden nuorelle suomalaiselle, vaikka Dinkelin ajasta ottaisi pois sen 30 sekunnin aikasakon. Huikea suoritus jälleen Rovanperältä ja samalla tuli myös uran ensimmäinen asfalttirallin voitto. Rovanperä on nyt juhlinut eri rallikilpailujen voittoja vuosina 2014-2018 yhteensä 22 kertaa ja nämä voitot ovat tulleet Suomen lisäksi Latviasta, Liettuasta, Virosta, Australiasta, Italiasta, sekä nyt siis Saksasta.

Sachsen Rallin reitti oli asfalttikilpailuksi todella vauhdikas, sillä Rovanperän keskinopeus oli peräti 116,0 km/h. Hurjin erikoiskoe oli ehdottomasti kahteen kertaan ajettu 8,32-kilometrinen Weissensand, missä ensimmäisellä ajokerralla Rovanperän keskinopeus oli 138,1 km/h ja toisella ajokerralla rikottiin jo maaginen 140 km/h keskinopeus (140,8).

Rovanperä kilpaili Sachsen Rallissa Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5:llä.

Sachsen Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 1.04.54,1
2) Dominik Dinkel (Skoda) + 1.07,6
3) Sepp Wiegand (Skoda) + 1.19,8
4) Marijan Griebel (Peugeot) + 1.38,4
5) Christian Riedemann (Skoda) + 1.55,5
6) Peter Corazza (Skoda) + 3.35,5

Rovanperän keskinopeus: 116,0 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Rovanperä 10, Dinkel 2

 

Pikaluotto

 

Lue myös! Rovanperällä hyvä päivä Saksan asfaltilla – Neljä erikoiskoetta, kolme pohja-aikaa (25.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com