Rovanperälle viikonloppuna ensimmäinen kilpailukokemus WRC:llä – testasi Yarista jo kesällä

8.12.2016 / 14:36
Kalle Rovanperän kilpailu-ura WRC:llä alkaa viikonloppuna Italiassa. (arkistokuva)

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä, 16, ajaa viikonloppuna Italiassa Memorial Bettega –kilpailussa Ford Fiesta WRC:llä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun nuorukainen ajaa WRC:llä kilpaa.

Traagisesti Korsikan MM-rallissa 1985 menehtyneen Attilio Bettegan nimeä kantavassa kilpailussa ajetaan stadiontyyppisellä radalla kaksi rinnan. Mukana ei ole lainkaan kartanlukijaa.

– Kyllä on tämä kilpailussa ihan ensimmäinen kerta WRC:llä. Aiemmin olen ajanut Toyotalla muutamia kertoja, Rovanperä kertoo UrheiluUutiset.comille.

Rovanperä ajoi tällä kaudella Latvian mestariksi Skoda Fabia S2000 ja R5 –autolla. Italiassa nuorukaisen käyttöön tuleva WRC on italialaistalli P.A. Racingin auto.

– Varmaan on vähän erilainen WRC kuin se 17-mallinen (Yaris). Vilaukselta olen auton nähnyt, mutta yhtään en ole ajanut. Onhan se tietysti hyvin erilainen kuin R5-auto, johon olen tottunut.

Rovanperän ensi kauden kilpailuohjelma on myös hahmottumassa. Hän jatkaa Latvian sarjassa, ja mahdollisesti mukaan tulee vielä laajempaakin kilpailuohjelmaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit