Rovanperän dominointi mykisti tallipäällikön – “Viime vuonna rallia täällä viisi kilometriä”

23.4.2022 / 08:57
Kalle Rovanperä oli perjantaina hurjassa iskussa Kroatian asfaltilla (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kroatiassa. Perjantain ehdoton ykkösnimi oli MM-pistejohtaja, Toyota-tallin Kalle Rovanperä.

Vuosi sitten Kalle Rovanperä starttasi historian ensimmäiseen Kroatian MM-ralliin MM-pistejohtajana, mutta taival päättyi silloin ulosajoon jo avauserikoiskokeella. Myös tänä vuonna Rovanperä saapui Kroatiaan MM-pistejohtajana, mutta se mikä oli nyt toisin, Rovanperä selvitti avauspäivän kaikki erikoiskokeet kunnialla läpi ja komeasti selvittikin: kahdeksalle erikoiskokeelle kuusi pohja-aikaa ja yötauolle saavuttaessa hallussa oli peräti reilun minuutin johtoasema.

– Tämä oli yksi parhaista päivistä urallani tähän mennessä. On tottakai aina mukava johtaa kilpailua, mutta samalla myös vaikeaa, kun johto on näinkin iso. Lauantaina edessä on pitkä päivä, joten minun täytyy edelleen ajaa kovaa säilyttääkseni keskittymisen. Toivottavasti olosuhteet lauantaina olisivat kuivemmat ja sen myötä nautinnollisemmat, Rovanperä kommentoi MM-sarjan ja Toyota-tallin tiedotteissa.

Olosuhteet Kroatian MM-rallin avauspäivänä olivat todella vaikeat, kun sade piiskasi asfalttiteitä tehden niistä äärimmäisen liukkaita, sekä joillan osuuksilla, etenkin aamupäivän lenkillä, sumu ja sen myötä huono näkyvyys, sekä tielle noussut muta ja muu lika tekivät kuljettajien ja kartanlukijoiden tehtävästä todella haasteellisen.

– On hyvin harvinaista rallissa kilpailla niin vaikeissa olosuhteissa kuin mitä tänään oli ja kun olosuhteet ovat tälläiset, niin kilpailusta tulee silloin tapahtumarikas. Sen takia täytyykin olla todella iloinen siitä, että meillä on avauspäivän jälkeen hallussa kilpailun johtopaikka, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala iloitsi.

Rovanperä myönsi, että näissä olosuhteissa ajettaessa etenkin aamupäivän lenkillä hänen lähtöpaikastaan koko porukan ensimmäisenä oli paljon hyötyä. Nuoren suojattinsa huikeasta dominoinnista lähes mykistynyt Latvala kuitenkin muistutti niistä haastavista lähtökohdista, mistä Rovanperä tähän kilpailuun lähti.

– Kalle ajoi erittäin hyvin! Emme odottaneet ennakkoon häneltä tälläistä esitystä, koska viime vuonna hän ajoi tässä kilpailussa rallia vain viisi kilometriä. Olemmekin iloisia nähdessämme häneltä tämän tason itseluottamusta ja sitoutuneisuutta, Latvala hehkutti.

 

Esapekka Lappi koki kovia jo heti Kroatian MM-rallin avauserikoiskokeella (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

 

 

“Se oli varsin tyhmä virhe”

Siinä missä Rovanperän huikeat otteet toivat Toyota-tallille aihetta hymyyn, ei samaa voida sanoa tallin muista kuljettajista. Elfyn Evansin vaikea alkukausi sai jatkoa kahden rengasrikon myötä ja Esapekka Lapin uran ensimmäinen Kroatian MM-ralli puolestaan päättyi keskeytykseen jo avauserikoiskokeella. Evans on perjantain jälkeen kokonaistilanteessa kuudentena, Takamoto Katsuta seitsemäntenä ja lauantaina paluun kilpailuun tekevä Lappi sijalla 57.

– Elfynilla oli vaikeaa saada rytmistä kiinni aamun ongelmien (kaksi rengasrikkoa) jälkeen, mutta hän on kuitenkin edelleen mukana taistelemassa sijoituksesta kärkiviisikkoon. Oli harmillista, että Esapekka joutui keskeyttämään jo avauserikoiskokeella, mutta toivottavasti hän pystyy keräämään lauantaina arvokasta kokemusta ja itseluottamusta, Latvala toivoi.

Lapin keskeytyksen syynä oli oikean etupyörän jousituksen hajoaminen.

– Vasemmalle kääntyvässä mutkan leikkauksessa oli paljon mutaa. Sen jälkeen oikealle kääntyvässä mutkassa luulin, että renkaat olisivat mutaiset ja käänsin hieman liian aikaisin. Osuimme tien vieressä olleeseen isoon kiveen, jonka seurauksena jousitus valitettavasti hajosi. Se oli varsin tyhmä virhe ja on turhauttavaa menettää mahdollisuus ajaa hyvistä sijoituksista jo noin aikaisessa vaiheessa kilpailussa, Lappi harmitteli.

Hyundai-tallin kuljettajat mahtuvat tässä vaiheessa kilpailua kaikki viiden parhaan joukkoon, kun Thierry Neuville on toisena, Ott Tänak kolmantena ja Oliver Solberg viidentenä. Rovanperän ja Neuvillen välinen aikaero on minuutin ja neljä sekuntia, kun Neuville sai 40 sekunnin suuruisen aikarangaistuksen myöhästyttyään viidennen erikoiskokeen aikatarkastusasemalta.

Neuvillen autosta petti huoltotauon jälkeisellä siirtymäosuudella laturi ja kuljettaja, sekä kartanlukija Martijn Wydaeghe joutuivat työntämään Hyundaita siirtymäosuuden viimeiset 800 metriä. Kovasta urakastaan huolimatta Neuville kellotti viidennelle erikoiskokeelle toiseksi nopeimman ajan. Tänakin ero kärkeen on jo lähes puolitoista minuuttia. Virolaisen harmeina perjantaina olivat yksi rengasrikko, sekä viimeisellä erikoiskokeella reistaillut hybridiyksikkö.

M-Sport Ford -tallille perjantai oli lähes täydellinen katastrofi. Craig Breen on neljäntenä, mutta tallin kolme muuta kuljettajaa joutuivat kaikki keskeyttämään. Adrien Fourmaux rikkoi Fordinsa ulosajossa, eikä jatka enää kilpailua. Sen sijaan kolmeen rengasrikkoon sortuneet Gus Greensmith ja Pierre-Louis Loubet ovat mukana lauantaina, mutta luonnollisesti kaukana kärjestä.

Rovanperä on ajanut tänä vuonna nyt 15 ek-pohja-aikaa, mikä on kyseisen tilaston ylivoimainen kärkilukema, onhan toisena olevalla Sebastien Loebilla kuusi pohja-aikaa. Rovanperästä tuli perjantaina rallin MM-sarjan historian 60. kuljettaja, joka yltää urallaan vähintään 40 pohja-aikaan. Perjantain kuudennella pohja-ajallaan Rovanperä puolestaan kiilasi kaikkien aikojen tilastossa tallikaverinsa Lapin ohi. Rovanperällä pohja-aikoja uralla on nyt 44 ja Lapilla 43.

Myös lauantaina ohjelmassa on kahdeksan erikoiskokeen urakka, joiden yhteispituus (116,98 km) jää vain reilut kolme kilometriä perjantain reitistä. Toisen ajopäivän avauserikoiskoe käynnistyi lauantai-aamuna kello 8.43 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Yleiskilpailun tilanne 8/20 ek:n jälkeen

1) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) 1.15.35,5
2) Thierry Neuville-Martin Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) + 1.04,0
3) Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai) + 1.23,3
4) Craig Breen-Paul Nagle IRL/IRL (Ford) + 1.35,2
5) Oliver Solberg-Elliott Edmondson SWE/GBR (Hyundai) + 2.38,5
6) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 2.49,1
7) Takamoto Katsuta-Aaron Johnston JPN/IRL (Toyota) + 3.28,0
8) Yohan Rossel-Valentin Sarreaud FRA/FRA (Citroen) + 5.12,6 WRC2
9) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Skoda) + 5.48,9 WRC2
10) Eric Camilli-Thibault de la Haye FRA/FRA (Citroen) + 6.11,8 WRC2

———-

12) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) + 6.49,3 WRC2
18) Sami PajariEnni Mälkönen (Ford) + 8.56,5 JWRC
19) Mikko HeikkiläSamu Vaaleri (Skoda) + 9.02,9 WRC2
20) Lauri JoonaMikael Korhonen (Ford) + 9.15,2 JWRC
42) Jari HuttunenMikko Lukka (Ford) + 26.18,2 WRC2
57) Esapekka LappiJanne Ferm (Toyota) + 1.19.54,6

Rovanperän keskinopeus: 95,6 km/h
Pohja-ajat: Rovanperä 6, Evans 1, Neuville 1

 

 

Aikataulu

Lauantai 23.4.

08.43 – EK9 Kostanjevac – Petrus Vrh 1 (23,76 km)
09.41 – EK10 Jaskovo – Mali Modrus Potok 1 (10,10 km)
11.09 – EK11 Platak 1 (15,85 km)
12.38 – EK12 Vinski Vrh – Duga Resa 1 (8,78 km)

16.16 – EK13 Kostanjevac – Petrus Vrh 2 (23,76 km)
17.14 – EK14 Jaskovo – Mali Modrus Potok 2 (10,10 km)
18.42 – EK15 Platak 2 (15,85 km)
20.08 – EK16 Vinski Vrh – Duga Resa 2 (8,78 km)

Sunnuntai 24.4.

08.08 – EK17 Trakoscan – Vrbno 1 (13,15 km)
09.38 – EK18 Zagorska Sela – Kumrovec 1 (14,09 km)

11.26 – EK19 Trakoscan – Vrbno 2 (13,15 km)
14.18 – EK20 Zagorska Sela – Kumrovec 2 (14,09 km)

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Ek-pohja-ajat MM-sarjassa 2022

Kalle Rovanperä 15
Sebastien Loeb 6
Elfyn Evans 5
Sebastien Ogier 5
Ott Tänak 4
Thierry Neuville 4
Craig Breen 1
Esapekka Lappi 1
Gus Greensmith 1

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit