MOTORSPORT

Rovanperän huikea Saksan debyytti toi kakkossijan – Kopeckylle kauden neljäs luokkavoitto

Kalle Rovanperä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa on sijoittunut Saksan MM-rallissa WRC2-luokassa toiseksi.

Kalle Rovanperä lähti Saksan MM-rallin päätöspäivän kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle WRC2-luokan johdossa, mutta kokenut 36-vuotias Jan Kopecky nousi sunnuntaina puuppolalaisen ohi ja luokkavoittoon. Maalissa kaksikon välinen ero oli lopulta 3,8 sekuntia. Voitto oli tshekkiläiselle asfalttispesialistille MM-sarjassa tällä kaudella jo neljäs. Kolmanneksi ajoi italialainen Fabio Andolfi.

– Yleensä en ole onnellinen jos en voita, mutta tämä oli debyyttini yhdessä maailman vaikeimmista asfalttiralleista, joten nyt olen todella onnellinen, Rovanperä hehkutti Twitter-tilillään tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Rovanperän suoritus ansaitsee jälleen kerran osakseen kaikki hehkutukset. 17-vuotias rallin huippulupaus ajoi virheettömän kilpailun, oli nopea, mutta ei ottanut turhia riskejä. Tämä suoritus on hyvinkin verrattavissa tammikuiseen Monte Carlon MM-ralliin, missä Rovanperä myös debyytissään ajoi fiksulla ajolla toiseksi. Aivan kuten Monte Carlossa, niin myös nyt Saksassa taakse jäi useita kokeneita kettuja, puhumattakaan virheisiin ja keskeytyksiin sortuneita kuljettajia.

Kalle Rovanperän MM-rallit (WRC2-luokka)

Wales 2017 – 22.
Australia 2017 – 1.
Monte Carlo 2018 – 2.
Meksiko – 5.
Argentiina – Keskeytys
Suomi – 4.
Saksa – 2.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com