Rovanperän kauden avaus täyden kympin suoritus – Kaikille erikoiskokeille pohja-aika

14.1.2017 / 15:51
Kalle Rovanperän tyylinäyte lauantai-aamun erikoiskokeelta (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

10 erikoiskoetta ja 10 pohja-aikaa. Kalle Rovanperän kauden avaus Latvian rallimestaruussarjassa oli kirjaimellisesti täyden kympin arvoinen suoritus. Rally Aluksne -rallin yleiskilpailun voitto irtosi lopulta yli puolentoista minuutin erolla toiseksi ajaneeseen Nikolai Gryaziniin nähden.

Kalle Rovanperä kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa repäisi jo perjantaina ajetuilla kolmella erikoiskokeella lähes 36 sekunnin johtomarginaalin ja selvää oli, että tämän kaksikon vauhtiin ei yksikään kilpailijoista pysty vastaamaan. Eivät pystyneet siihen viime kaudella, eikä se tule onnistumaan tälläkään kaudella. Rovanperän ja Pietiläisen voiton esteeksi kauden avausrallissa pystyisivät lauantaina nousemaan ainoastaan Skodan tekniset murheet tai ajovirhe.

Vuosi sitten Rovanperä ajoi nelivetodebyytissään tässä samassa rallissa kaikille kahdeksalle erikoiskokeelle nopeimman ajan ja toisti nyt saman tempun – 10:lle erikoiskokeelle. Suurimmillaan ero takana tuleviin oli lauantai-aamun ensimmäisellä ja rallin neljännellä erikoiskokeella, missä Rovanperä löi toiseksi ajaneen Guntis Lielkajisin vajaat kahdeksan kilometriä pitkällä erikoiskokeella peräti 11 sekunnilla! Ja tämä siitäkin huolimatta, että Rovanperä joutui ensimmäisenä autona reitillä toimimaan ikään kuin aura-autona takana tuleville, olihan yöllä satanut erikoiskokeille varsin runsaasti lunta.

Rovanperän ja Pietiläisen voittomarginaaliksi tuli lopulta minuutti ja 38 sekuntia, eli melko tarkalleen eroa kertyi yksi sekunti jokaisella ek-kilometrillä, kun rallissa ek-kilometrejä kertyi yhteensä reilut 100. Kolmanneksi ajanut Ranno Bundsen jäi kärjestä jo yli kolme minuuttia.

Rallin vuoden 2003 maailmanmestarin, norjalaisen Petter Solbergin, poika Oliver Solberg on toiseksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen rallysprint-kilpailussa kaksivetoisten luokassa toisena. Ennen viimeistä erikoiskoetta uransa ensimmäistä ralliaan ajava Solberg on jäänyt kärjestä hieman alle puoli minuuttia.

Latvian rallimestaruussarjan seuraava osakilpailu, Rally Sarma, ajetaan Gulbenessa, Latviassa 11. helmikuuta.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 49.56,5
2) Nikolai Gryazin (Skoda) + 1.38,0
3) Ranno Bundsen (Mitsubishi) + 3.12,3
4) Martins Seeks (Peugeot) + 3.51,5
5) Ralfs Sirmacis (Mitsubishi) + 3.55,4
6) Edijs Bergmanis (Mitsubishi) + 4.36,7

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit