Rovanperän kausi päättyi toisiin mestaruusjuhliin – “Mentiin aika paljon eteenpäin”

1.11.2019 / 09:51
Kalle Rovanperän kausi MM-sarjassa päättyi kolmanteen sijaan (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän kauden viimeinen kilpailu ainakin rallin MM-sarjan osalta, Espanjan MM-ralli viime viikonloppuna, ei suorituksen ja tuloksen puolesta puuppolalaisen mieltä juurikaan lämmittänyt, mutta tärkein tavoite täyttyi. Skoda Motorsport varmisti WRC2 Pro -luokassa autonvalmistajien mestaruuden.

Kalle Rovanperä, 19, oli varmistanut WRC2 Pro -luokan kuljettajien mestaruuden jo rallin MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Walesissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, joten sen suhteen jännitettävää ei Espanjan MM-rallissa enää ollut. Rovanperän edustama Skoda Motorsport -talli oli käytännössä jo varmistanut autonvalmistajien mestaruustittelin ennen Espanjan viikonloppua, mutta toki se halusi saada siihen ehdottoman varmuuden pisteidenkin osalta.

– Vihdoinkin voin sanoa sen: tehtävä suoritettu! Saavutimme jokaisen tavoitteen, jonka asetimme tälle kaudelle. Toimme Skoda Fabia R5 -auton uuden kehitysversion menestyksekkäästi markkinoille, Kalle ja Jonne (Halttunen) saavuttivat kuljettajien mestaruuden, sekä he yhdessä Janien (Kopecky ja Hlousek) kanssa toivat Skodalle autonvalmistajien mestaruuden. Kaikkien titteleiden voittaminen WRC2 Pro -luokassa on hyvin ansaittu palkinto koko tallille, Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek hehkuttaa.

Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa olivat WRC2 Pro -luokassa perjantain jälkeen toisena, ero luokkaa johtaneeseen Mads Östbergiin nähden ehti kasvaa avauspäivänä jo 41,2 sekuntiin. Rovanperä aloitti kuitenkin heti lauantaina aamupäivällä hyökkäyksen, joka tuotti myös tulosta. Huoltotauolle saavuttaessa ero oli kaventunut 22,5 sekuntiin.

Myös iltapäivän lenkillä Rovanperä ajoi norjalaista kiinni ja oikein kunnolla. Kolmelle erikoiskokeelle ajetut kaksi pohja-aikaa olivat kaventaneet eron jo 9,8 sekuntiin, kun lauantain osalta ajamatta oli enää yksi, Saloun parikilometrinen yleisöerikoiskoe.

– Vaihdoimme etulukon huollossa, jolloin autosta tuli melko erilainen säädöiltään. Tämä oli meille hyvä päivä. Ajoimme 30 sekuntia kärkeä kiinni, joten päivä oli hyvä, Rovanperä kommentoi ennen Saloun erikoiskoetta.

 

Mads Östberg ja Torstein Eriksen, WRC2 Pro -voittajat Espanjassa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

“Japanin ralliin olisi tarkoitus tehdä nuotti”

Kautta rallin historian on sanottu aina, että lyhyillä yleisöerikoiskokeilla ei rallia voi voittaa, mutta hävitä voi. Tähän sanontaan törmäsi kirjaimellisesti nyt myös Rovanperä, joka kolhi autoaan betoniesteeseen, vasemman takapyörän jousitus hajosi, ja suomalainen hävisi Östbergille yli 40 sekuntia. Näin ollen ero kärkeen oli yhtäkkiä 51,5 sekuntia ja luokan voittotaistelu käytännössä ohi.

– Viimeisellä erikoiskokeella pyörähdin ja rikoin autoa sen verran, että se vähän pilasi kokonaistulosta, Rovanperä harmitteli.

Ennen sunnuntaita ja kilpailun neljää viimeistä erikoiskoetta, Rovanperällä oli eroa toiseen sijaan 9,4 sekuntia. Kun toista sijaa hallussaan piti Rovanperän tallikaveri Jan Kopecky, niin selvää oli, että mitään kaksintaistelua näiden kahden välillä ei tultaisi enää näkemään, tämä tulos kun takaisi Skodalle mestaruuden varmistamisen. Näin Rovanperäkin tyytyi ajamaan viimeisenä ajopäivänä varmasti maaliin ja poimi tarjolla olleet kolmannen sijan pisteet.

– Aika huono ralli kokonaisuudessaan. Soralla oli aika huono ajaa ilman testiä. Lauantaina ajoin eroa hyvin kiinni, mutta viimeisellä erikoiskokeella hölmöilin jälleen. Hyvä, että olemme kuitenkin tiimimestareita, Rovanperä paketoi viikonlopun tapahtumat lyhyesti ja ytimekkäästi.

Rovanperä osallistui tänä vuonna 12 kilpailuun, joista MM-ralleja oli 11. WRC2 Pro -luokan Rovanperä voitti Chilessä, Portugalissa, Italiassa, Suomessa, sekä Walesissa. Se ainoa MM-sarjan ulkopuolinen kilpailu tänä vuonna oli Tshekin rallisarjaan kuuluva perinteinen Bohemia Ralli, missä Rovanperä ajoi komeaan voittoon asfaltilla napaten samalla Kopeckyn päänahan kilpailussa, jonka tshekkikuljettaja oli urallaan voittanut peräti kahdeksan kertaa.

– Mentiin aika paljon eteenpäin. Tämä kausi oli vaikeampi kuin edellinen. Tuli virheitä ja opittiin niistä, mikä on hyvä asia. Japanin ralliin olisi tarkoitus tehdä nuotti. Se on uusi kilpailu asfaltilla, eikä kukaan oikein tiedä, millaista siellä tulee olemaan, Rovanperä taustoitti loppuvuoden suunnitelmiaan.

Japanissa ajetaan marraskuussa testiralli, jossa valmistaudutaan maassa ensi vuonna ajettavaan MM-ralliin. Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu puolestaan ajetaan Australiassa 14.-17. marraskuuta. Australiassa ei tulla näkemään Espanjassa WRC2 Pro -luokan voittoon ajanutta Östbergiä, jolle oli tehty ilmoittautuminen Citroenin toimesta WRC-auton rattiin, mikäli Sebastien Ogierilla olisi vielä ollut mahdollisuus ajaa maailmanmestaruudesta.

Östberg ajoi tänä vuonna kahdeksan MM-rallia ja ne kaikki Citroenilla WRC2 Pro -luokassa. Espanjan osakilpailun lisäksi norjalaiskuljettaja nappasi luokkavoitot Ruotsista, sekä Argentiinasta.

– Siitä mistä aloitimme tämän projektin ja missä olemme sen kanssa nyt, niin eteenpäin on menty ja nyt pystymme taistelemaan aivan luokan kuumimmassa kärjessä. Mielestäni voimme kaikki olla iloisia siitä kehityksestä mitä Citroen on tämän projektin osalta tehnyt. Olemme keränneet runsaasti kokemusta tänä vuonna ja tehneet muutoksia autoon ennen kilpailuja ja kilpailujen aikana, jotka ovat tuottaneet tulosta, Östberg iloitsi.

WRC2 Pro lopputulokset

1) Mads Östberg (Citroen) 3.16.04,2
2) Jan Kopecky (Skoda) + 54,7
3) Kalle Rovanperä (Skoda) + 1.29,1
4) Gus Greensmith (Ford) + 3.19,5

Östbergin keskinopeus: 99,6 km/h
Pohja-ajat: Östberg 9, Kopecky 5, Rovanperä 3

MM-pistetilanteet 13/14 osakilpailua

Kuljettajat

1) Kalle Rovanperä 176 *
2) Mads Östberg (NOR) 145
3) Gus Greensmith (GBR) 137
4) Jan Kopecky (CZE) 115
5) Lukasz Pieniazek (POL) 74
6) Eric Camilli (FRA) 36
7) Marquito Bulacia (BOL) 12
7) Hayden Paddon (NZL) 12

Autonvalmistajat

1) Skoda Motorsport 333 *
2) M-Sport Ford 259
3) Citroen 145

* = Varmistanut mestaruuden

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit