MOTORSPORT

Rovanperän kilpailutauko päättyy, edessä uran ensimmäinen Korsika – “Ainutlaatuinen kilpailu”

Rallin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Korsikan saaren asfalttiteillä Ranskassa. Samalla päättyy Kalle Rovanperän puolentoista kuukauden mittainen kilpailutauko, kun puuppolalainen rallin huippulupaus lähtee metsästämään MM-pisteitä kolmatta kertaa tänä vuonna WRC2 Pro -luokassa.

Kalle Rovanperän, 18, ja kartanlukija Jonne Halttusen, 33, kilpailutauko ehti venähtää lähes puoleentoista kuukauteen, kilpailihan kaksikko edellisen kerran Ruotsin MM-rallissa helmikuun puolivälissä. Nyt edessä oleva Korsikan MM-ralli on Rovanperälle uran 12. MM-ralli, ensimmäinen Korsikan saarella ja kauden kolmas MM-sarjan osakilpailu WRC2 Pro -luokassa. Monte Carlosta ja Ruotsista tuloksena oli kyseisen luokan kakkossijat.

– Korsika on ainutlaatuinen kilpailu mihin tahansa muuhun asfalttiralliin verrattuna. Tässä rallissa ei käytännössä ole lainkaan suoria, mutta mutkia vastaavasti tuhansia. Vaikka en ole täällä ennen ajanut, haluan toki saavuttaa hyvän sijoituksen, Rovanperä kommentoi Skoda Motorsportin tiedotteessa.

Vaikka Rovanperän kokemus asfalttiralleista onkin vielä varsin ohut, niin puuppolalainen on jo ehtinyt osoittaa osaamistaan silläkin alustalla kilpailtaessa. Viime vuonna Rovanperä taisteli tiukasti Saksan MM-rallissa WRC2-luokan voitosta aina viimeiselle erikoiskokeelle asti kokenutta asfalttispesialisti Jan Kopeckya vastaan. Espanjasta tuli sitten täysosuma, missä yhden soralla ajetun ja kahden asfaltilla ajetun ajopäivän päätteeksi maalissa soi Maamme-laulu.

 

 

“Hyvällä tuloksella hyvissä asetelmissa mestaruustaistelussa”

Skoda ei tehdastallina Korsikan MM-rallissa kilpaile, vaan Rovanperä osallistuu kilpailuun italialaistiimin kalustolla. Tästä huolimatta Rovanperä taistelee kuitenkin WRC2 Pro -luokassa MM-pisteistä, niin Skodalle, kuin itselleenkin. Autonvalmistajien MM-pisteissä Skoda on ennen Korsikaa toisena ja Rovanperä kuljettajien puolella kolmantena, vain neljän pisteen päässä WRC2 Pro -luokkaa johtavaa Gus Greensmithiä perässä.

– Vaikkemme ole virallisesti edustettuna tehdastiiminä rallissa, ilmoitimme Kallen tiimipisteistä ajavaksi kuljettajaksi WRC2 Pro –luokkaan. Siten hänen on mahdollista kartuttaa myös henkilökohtaista pistesaldoaan, Skoda Motorsportin tallipäällikkö Michal Hrabanek sanoo.

Korsikan MM-rallissa WRC2-luokassa mukana on 25 kuljettajaa, joista WRC2 Pro -luokan MM-pisteistä ajaa Rovanperän lisäksi vain M-Sport Fordin Lukasz Pieniazek.

– Mikäli Kalle vain ajaa hyvän tuloksen Korsikalla, hän on hyvissä asemissa myös luokan mestaruustaistelussa. Ei sovi unohtaa, että hän ajaa rallissa vasta ensimmäistä kertaa. Voittaakseen hän tarvitsee paitsi nopeutta, mutta myös kestävyydellä on oma, merkittävä roolinsa, Hrabanek muistuttaa.

Kallen isä Harri Rovanperä, 52, osallistui urallaan Korsikan MM-ralliin yhteensä viisi kertaa ja paras sijoitus oli vuoden 2001 seitsemäs sija Peugeotin ratissa. Tämänvuotinen Korsikan MM-ralli käynnistyy perjantai-aamuna kello 9.29 Suomen aikaa. Maaliin saavutaan sunnuntaina.

WRC2 Pro pistetilanteet

Autonvalmistajat

1) M-Sport Ford 77
2) Skoda Motorsport 36
3) Citroen 25

Kuljettajat

1) Gus Greensmith (GBR) 40
2) Lukasz Pieniazek (POL) 37
3) Kalle Rovanperä 36
4) Mads Östberg (NOR) 25

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Rallin MM-sarja

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com