Rovanperän Korsika-debyytti päättyi ulosajoon luokan kärkipaikalta – “Meni silti leveäksi”

31.3.2019 / 07:50
Kalle Rovanperälle Korsikan keikka ei tuonut pisteitä (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän uran ensimmäinen Korsikan MM-ralli päättyi ulosajoon ja keskeytykseen WRC2 Pro -luokan kärkipaikalta lauantain kolmannella erikoiskokeella.

Kalle Rovanperä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa ajoi Korsikan MM-rallissa perjantain jälkeen WRC2 Pro -luokan kärjessä, kun taas WRC2-luokan yleiskilpailun puolella sijoitus oli vasta yhdeksäs. Perjantai meni enemmän ja vähemmän italialaistiimin Skodan säätöjen kanssa painiessa.

– Auto aliohjasi niin paljon, ettei sitä pystynyt paikkaamaan millään. Koko päivä rassattiin iskareita ja viimeisellä se muuttui jo vähän paremmaksi, mutta ei ole vielä lähelläkään hyvää. Tämä oli sellainen testipäivä, Rovanperä kommentoi tiedotteessaan avauspäivän jälkeen.

Lauantain kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Rovanperä vauhti oli jo parempaa, sijoitukset kaikkien WRC2-kuljettajien tulosluettelossa olivat viides ja kuudes, kunnes kilpailun pisin erikoiskoe koitui puuppolalaisen kohtaloksi.

– Ei se paikka sinänsä ollut yllättävä, mutta liukas kylläkin. Meillä luki nuotissa “likaa”, mutta se meni silti leveäksi, eli ajovirhe se oli. En odottanut siltä paikalta mitään. Huonoa tuuria siinä ei tietysti ole, kun menee leveäksi, mutta täytyy videolta katsoa tapahtunut uudestaan, Rovanperä sanoi.

 

 

“Turvakaari on rikki”

Ennen keskeytystään Rovanperä johti WRC2 Pro -luokkaa lähes kolmen ja puolen minuutin turvin. Nyt uran ensimmäinen Korsikan MM-ralli tuo nollatuloksen, sillä Rovanperä ei starttaa sunnuntain erikoiskokeille Ralli 2 -säännöllä.

– Muutoin sen olisi saanut kuntoon huomiseksi ja kyllä me se siellä (erikoiskokeella) korjattiin, mutta huomattiin, että turvakaari on rikki. Ei siinä sitten ollut mitään kiirettä, Rovanperä harmitteli.

Rovanperälle alkukausi on ollut vaikea, mutta Skodan tehdastallin kuljettaja ei suinkaan heitä kirvestä kaivoon, vaan nostaa esiin viime kauden tapahtumat.

– Viime vuonnakaan alkukausi ei sujunut yhtään paremmin. Meksikossa oli kivi tiellä ja Argentiinassa meni “pöykkyyn”. Jos loppuvuosi on samanlainen, niin mikäs siinä, loppukaudesta 2018 Espanjasta ja Walesista WRC2-luokkavoitot napannut Rovanperä päätti.

Korsikan MM-rallissa WRC2-luokkaa dominoi pitkään Eric Camilli, joka kahdeksan peräkkäisen pohja-ajan myötä kasvatti johtomarginaalin jo lähes minuuttiin. Lauantain kolmannella erikoiskokeella ranskalainen koki kuitenkin vaikeuksia pudoten toiseksi, 31,7 sekunnin päähän johtoon nousseesta Fabio Andolfista. Kahdella seuraavalla erikoiskokeella Camilli nousi jo 5,4 sekunnin päähän Andolfista, mutta päivän viimeisellä erikoiskokeella Volkswagen syttyi tuleen ja edessä oli keskeytys.

Viimeinen ajopäivä Korsikan MM-rallissa käynnistyy sunnuntaina aamupäivällä kello 10.45 Suomen aikaa.

WRC2-luokan yleiskilpailun tilanne 12/14 ek:n jälkeen

1) Fabio Andolfi (Skoda) 3.06.35,4
2) Nikolay Gryazin (Skoda) + 21,6
3) Ole Christian Veiby (Volkswagen) + 34,1
4) Kajetan Kajetanowicz (Volkswagen) + 2.39,9
5) Takamoto Katsuta (Ford) + 3.14,7
6) Rhys Yates (Skoda) + 3.32,3
7) Olivier Capanaccia (Skoda) + 6.37,2
8) Sebastien Bedoret (Skoda) + 7.30,5
9) Guillaume de Mevius (Citroen) + 16.12,3
10) Lukasz Pieniazek (Ford) + 17.01,7

Andolfin keskinopeus: 95,4 km/h
Pohja-ajat: Camilli 10, Andolfi 1

WRC2 Pro -luokan tilanne 6/14 ek:n jälkeen

1) Lukasz Pieniazek (Ford) 3.23.37,1

Pieniazekin keskinopeus: 92,4 km/h
Pohja-ajat: Rovanperä 8, Pieniazek 3

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit