Rovanperän nuotitukseen Suomen ralleissa löydettiin nerokas ratkaisu

15.2.2017 / 20:12
Kalle Rovanperä ajoi viime viikonloppuna Sarma-rallin voittoon (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

16-vuotiaan Kalle Rovanperän debyytti rallin SM-sarjassa AKK:n poikkeusluvalla tapahtuu tulevana viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettavassa Vaakuna-rallissa. Rovanperä kertoi keskiviikko-iltana YLE Puheen ralli-ilta lähetyksessä tiiminsä nerokkaasta ratkaisusta, jolla helpotetaan ajokortittoman kuljettajan nuotitusta tulevaa rallia varten.

AKK Motorsportin Kalle Rovanperälle myöntämä poikkeuslupa mahdollistaa 16-vuotiaan rallin huippulupauksen kilpailemisen tänä vuonna kotimaisissa ralleissa nelivetokalustolla, mutta luonnollisesti siviiliikenteeseen ei kortittomalla kuljettajalla ole vielä mitään asiaa. Ralleissa Rovanperä ajaa erikoiskokeet suljetuilla tieosuuksilla ja kartanlukija Risto Pietiläinen erikoiskokeiden väliset siirtymäosuudet.

Ennen rallia tapahtuva erikoiskokeiden nuotitusvaihe tuo myös Rovanperälle omat haasteensa, sillä erikoiskokeita ei nuotitusta varten suljeta, joten ratin takana pitää nuotituksessa istua jonkun muun kuin Rovanperän ja nuotteja ylös kirjoittavan Pietiläisen. Rovanperä istuu siis “pelkääjän penkissä”, mutta tilanteeseen löydettiin kuitenkin helpotusta hankkimalla nuotitusautoksi “postiauto”.

– Meillä on nyt käytössä oikealta puolelta ohjattava auto, niin minä pääsen istumaan siinä vasemmalla puolella missä kilpailussakin normaalisti istun. Se helpottaa nuotin tekemistä. Risto istuu takapenkillä, Rovanperä kertoi YLE Puheen ralli-ilta lähetyksessä.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Mikkelin ympäristössä tulevana viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 17.-18. helmikuuta. Rovanperä ja Pietiläinen kilpailevat yleiskilpailussa TGS Worldwiden Skoda Fabia R5:llä, mutta SM-pisteistä kaksikko ei kilpaile.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit