Rovanperän perheestä myös Harrilta löytyy YouTube-hittejä – “Kaveri luuli, että pimahdin täysin”

12.3.2018 / 03:05
Harri Rovanperä Japanin MM-rallissa vuonna 2005 (Kuva: Mitsubishi Motors).

[ A- ] / [ A+ ]

Ensimmäisen kerran jo 8-vuotiaana YouTube-videolla esiintyneen Kalle Rovanperän videot ovat internetin ihmeellisessä maailmassa jo maailmankuuluja, mutta myös Kallen isältä Harrilta löytyy pari kovan luokan YouTube-hittiä. Molemmat videot sijoittuvat vuoteen 2005.

Siinä missä Kalle Rovanperän videot ovat yhteensä keränneet vajaan 10 vuoden aikana pelkästään YouTubessa miljoonia katsojia, niin Harri Rovanperän kahden YouTube-hitin katselukertoja on vaikeaa määritellä, tai edes arvioida. Tämä johtuu siitä, että kyseiset videot on ladattu YouTubeen niin monta kertaa eri käyttäjien toimesta ja alkuperäiset lataukset ovat vuosien varrella hävinneet kokonaan.

Joka tapauksessa näitä kahta Harri Rovanperän videota on katsottu eri lähteistä useita kertoja ja aivan kuten Rovanperä UrheiluUutiset.comille kertoi, niin edelleen hän törmää usein kysymyksiin näihin videoihin liittyen. Ensimmäinen video ajoittuu kesään 2005 ja käynnissä olleeseen Suomen MM-ralliin. YLE:n rallilähetyksen toimittaja Jussi Ranta yritti kysyä Mitsubishin tehdaskalustolla kilpailleelta Rovanperältä, että “miten meni päivän toinen lenkki”.

Jokaisella kerralla Rovanperän pokka pettää ja haastattelu keskeytyy naurukohtaukseen. Ranta muotoilee kysymystään moneen eri muotoon, mutta aina Rovanperän reaktio on sama.

– Kommentit päivän toisesta lenkistä? Mites meillä nyt meni tämä päivän toinen lenkki? Oliko murheita? Onko tuo Ouninpohjan henki mielestäsi tallella, vaikka se on jaettu kahteen osaan? Kommentit tästä toisesta lenkistä?

Mikään ei auta, Rovanperä ei yksinkertaisesti pysty pidättämään nauruaan ja vastaukset jää saamatta.

 

Kuva: Mitsubishi Motors

Harri Rovanperä (oik.) ja Risto Pietiläinen Mitsubishin tehdastallin väreissä vuonna 2005 (Kuva: Mitsubishi Motors).

 

“Se oli vaan niin surkuhupaisa tilanne”

Reilut 12 ja puoli vuotta myöhemmin Rovanperä saa vihdoin ja viimein selittää, että mistä tuossa tilanteessa oikein oli kyse. Yleisemmin esitetty väite on ollut, että Rovanperän pitkän kilpailupäivän väsymys teki tehtävänsä, mutta näin ei kuitenkaan ollut.

– Kysyttiin, että miten meni päivän toinen lenkki ja kun se ei mennyt oikein mitenkään. Meillä kävi niin, että autossa oli pitkä välitys ja se ei jaksanut mennä sillä ja oli muutenkin aika raskas keli. En sitten päässyt sillä mihinkään, seitsemänneksi nopeimpia aikoja taisi muistaakseni tulla, Rovanperä muistelee.

– Yhtään kovempaa en sillä päässyt ja sitten tullaan kysymään, että miten meni päivän toinen lenkki. Se oli vaan niin surkuhupaisa tilanne. Että miten meni, kun ei mennyt mitenkään. Eihän siitä haastattelusta sitten tullut yhtään mitään, Rovanperä naurahtaa.

Rovanperän sijoitus oli lopulta seitsemäs ja eroa voittoon ajaneeseen Marcus Grönholmiin nähden kertyi lähes neljä ja puoli minuuttia. Rovanperä myöntää, että vastaavia tilanteita tuli uran aikana muitakin, mutta vain tämä vuoden 2005 haastattelutilanne on päätynyt videon muodossa näin näkyvällä tavalla julkisuuteen.

– Onhan niitä vastaavia tilanteita tullut muitakin, mutta niissä piti vaan purra alahuulta. Monesti oli sitten sellaisiakin toimittajia mitkä ei tiennyt lajista yhtään mitään ja tuli niin hölmöjä kysymyksiä välillä, että voi hyvänen aika. Kysytkö ihan tosissaan tollaista, Rovanperä pyörittelee päätään muistellessaan ajovuosiaan ammattilaisena rallin MM-sarjassa.

 

Selivaara logo 2017

 

“You save my life”

Toinen Harri Rovanperän YouTube-hittivideo on puolestaan kuvattu syksyllä 2005 Japanin MM-rallin yhteydessä. Rovanperän edustama Mitsubishin tehdastalli ajoi kotikilpailuaan ja jo testierikoiskokeella tämä näkyi ylimääräisinä ohjelmanumeroina. Rovanperän kyytiin “pelkääjänpenkkiin” istutettiin japanilainen tennistähti Shuzo Matsuoka, jonka pelkotilan aiheuttamat ilmeet ja lyhyet lausahdukset välittyivät kameroiden kautta suomalaisiin koteihin YLE:n rallilähetyksen loppukevennyksenä.

– Top speed, huippunopeus, Rovanperä sanoo ratin takana, kun Mitsubishi etenee soratietä hurjaa vauhtia.

– Huippunopeus, Matsuoka toistaa Rovanperän sanat kysyvään sävyyn ja japanilaisen ilme tässä kohtaa kertoo kaiken olennaisen.

– Ei vielä, mutta aika kovaa, Rovanperä kuittaa.

– Aika kovaa, Matsuoka toistaa puolestaan Rovanperän sanoja ja väliin mahtuu aina silloin tällöin myös japaninkieltä.

Rovanperä muistelee myös tätä kokemusta jälkikäteen hymyissä suin.

– Matsuokaa pelotti niin älyttömästi. Kerroin hänelle ennen lähtöä, kun siinä jonotettiin omaa ajovuoroa, että ensin on pitkä suora, sitten oikealle kääntyvä mutka ja sitten hyppyri ja niin edelleen. No kelasin vaihdelaatikon läpi, kaasu pohjassa ja hän sitten odotti, että rupean jarruttamaan ja käännyn oikealle. Mentiinkin sitten kapeasta portista läpi sisään täydellä vauhdilla, Rovanperä naurahtaa.

Tilanteen kulkua on vaikeaa hahmottaa videon perusteella, koska kamerat eivät kuvaa auton etenemistä ulkoapäin.

– Kaveri luuli, että pimahdin täysin. Sen jälkeen hän meni ihan kyykkyyn, oli niin paniikissa. Rauhoittelin sitten siinä ja taputtelin polvelle. Kymmeneen kertaan sitten ajon jälkeen kiitteli, että selvisi hengissä pois siitä kyydistä ja toisti moneen kertaan, että “you save my life” ja muuta.

Maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 46. (1992) ollut ja Wimbledonissa puolivälieriin vuonna 1995 selviytynyt Matsuoka lopetti ammattilaisuransa tenniksen parissa vuonna 1998. Rovanperän sijoitus Japanin MM-rallissa vuonna 2005 oli viides. Rovanperä ajoi uransa toistaiseksi viimeisen MM-rallinsa Walesissa vuonna 2006. 111 MM-starttia toi yhden osakilpailuvoiton (Ruotsi 2001), sekä 15 palkintosijoitusta.

 

 

 

Puulan Aurinkoranta

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit