Rovanperän Ruotsin ihme ehdolla Urheilugaalassa – “Annoin aivan kaikkeni”

27.11.2020 / 15:14
Kalle Rovanperä Ruotsin MM-rallissa helmikuussa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän huikea ja historiallinen suoritus Ruotsin MM-rallissa helmikuussa on ehdolla Urheilugaalassa vuoden 2020 sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Kalle Rovanperän, 20, suoritus kuluvan vuoden helmikuussa Ruotsin MM-rallissa toden totta sykähdytti rallimaailmaa. Puuppolalainen rallin huippulupaus kilpaili urallaan vasta toista kertaa rallin MM-sarjassa WRC-autolla, mutta onnistui vähäisestä kokemuksestaan huolimatta saavuttamaan palkintosijoituksen MM-sarjan historian nuorimpana kuljettajana kautta aikojen.

Ruotsin MM-rallissa ei tänä vuonna korona vielä noussut isoihin otsikoihin, vaan lumen puute. Huomattavasti lyhennetty kilpailureitti piti lopulta sisällään vain 11 erikoiskoetta, joista viimeiseen ajopäivään sunnuntaille jäi ajettavaksi vain yksi erikoiskoe. Ennen viimeistä erikoiskoetta yleiskilpailussa kolmantena oli rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, 36, mutta Rovanperä vaani neljäntenä, vain puolen sekunnin päässä ranskalaisesta.

Rovanperä pisti kaiken osaamisensa peliin viimeisellä erikoiskokeella ja nuoren Toyota-kuljettajan saapuessa maaliin, oli Ogier vielä suorittamassa omaa ajosuoritustaan.

– En tiedä riittääkö tämä suoritus palkintosijoitukseen, mutta annoin aivan kaikkeni! Hitaan osuuden alussa olisi voinut mennä paremminkin, mutta katsotaan nyt, Rovanperä pohti erikoiskokeen ja samalla rallin maalissa.

Ja kyllähän se riitti, eikä millään pienellä marginaalilla, Rovanperä kun löi Ogierin viimeisellä erikoiskokeella peräti 3,9 sekunnin turvin! Sen lisäksi, että Rovanperästä tuli rallin MM-sarjan historian nuorin palkintosijoituksen saavuttanut kuljettaja, niin Rovanperä on myös MM-sarjan nuorin Power Stage -erikoiskokeen voittanut kuljettaja kautta aikojen. Rovanperä oli viimeisellä erikoiskokeella täysin omaa luokkaansa, sillä toiseksi nopeimman ajan ajanut Thierry Neuville hävisi 3,7 sekuntia.

Rovanperän “Ruotsin ihme” on ehdolla vuoden 2020 sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi numerolla yksi ja se on nimetty muotoon “Rovanperä antaa kaikkensa”. Rovanperän lisäksi ehdolla ovat muun muassa hiihtäjä Iivo Niskanen, golffari Sami Välimäki, moukarinheittäjä Aaron Kangas, jääkiekkoilija Joel Kiviranta, sekä naisten jalkapallomaajoukkue. Äänestys on käynnissä 14. tammikuuta kello 21.00 asti. Voittaja julkistetaan Urheilugaalan suorassa tv-lähetyksessä samana päivänä.

Äänestää voi täällä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Uskomaton Kalle! Kaksi ensimmäistä WRC-kilpailua: ensin kukistui Loeb, sitten Ogier

Rovanperät tekivät MM-rallihistoriaa – Vain McRaet pystyneet aiemmin samaan


Facebook kommentit