MOTORSPORT

Rovanperät vastakkain kahden eri aikakauden Skodilla – “Ei me ihan tavallinen perhe olla”

Joulukuussa 2018 Skodan testiradalla Tshekin Böömissä Rovanperän ralliperheen Harri ja Kalle hyppäsivät kahden eri aikakauden Skodan rattiin.

Kalle Rovanperä, 18, on kilpaillut Skoda Fabia R5 -autolla jo vuodesta 2016 lähtien, mutta myös Kallen isältä Harri Rovanperältä, 52, löytyy Skoda-taustaa. Harrihan kilpaili rallin MM-sarjassa vuonna 2006 Skoda Fabia WRC -autolla kuudessa MM-rallissa ja paras sijoitus oli Walesin yhdeksäs sija.

– Muistatko tämän auton? Sä olit kuusivuotias, kun mä ajoin tällä, Harri kysyy Kallelta, kun kaksikko kävelee kohti Skoda Fabia WRC -autoa.

– Joo, muistan tämän äänen hyvin, Kalle naurahtaa.

Ensimmäistä kertaa reiluun 12 vuoteen Harri hyppää Skodan WRC-auton rattiin ja Kalle istuu “pelkääjänpenkkiin”. Skodan uusimmalla videolla Harri kertoo perheestään ja Kallen ralli-innostuksesta.

– Ei me ihan tavallinen perhe kyllä olla, me rakastetaan rallia. Onhan Kalle tehnyt tätä pienestä pitäen omalla tyylillään ja määrätietoisesti. Onhan siinä jotain spesiaalia. Onhan se varmaan minun syytä hyvin pitkälle, että Kalle on näihin rallihommiin lähtenyt, mutta en ole yhtään pahoillani siitä, Harri korostaa.

Kierrokset nousevat ja Skoda Fabia WRC on valmiina tositoimiin.

– Tehdään tästä mielenkiintoista, Kalle naurahtaa ja laittaa kellon päälle, kun Harri polkaisee kaasun pohjaan.

Kun Harri on oman ajovuoronsa suorittanut, hyppäävät Rovanperät Skoda Fabia R5 -autoon ja Kalle ratin taakse. Nyt on Harrin vuoro ottaa aikaa.

Niin, kumpi oli nopeampi? Se selviää Skodan Storyboard-sivulta. Mutta katso toki video sitä ennen alapuolelta.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Skoda

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com