Röyhkiö debytoi R5-auton ratissa Kokkolassa – “Tarkoitus ottaa kokemuksesta kaikki irti”

15.7.2020 / 10:41
Aleksi Röyhkiö starttaa Kokkolassa ajettavaan juhlaralliin Skodalla (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Aleksi Röyhkiö nähdään ensimmäistä kertaa nelivetoauton ratissa kilpailuolosuhteissa, kun ylöjärveläinen osallistuu elokuussa Kokkola 400 Juhlaralliin Skoda Fabia R5 -autolla.

Vuodesta 2018 lähtien etuvetoautolla rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpaillut Aleksi Röyhkiö, 20, tekee paluun koronapandemian aiheuttamalta pitkältä kilpailutauolta komealla tavalla, kun ylöjärveläinen osallistuu lauantaina 1. elokuuta ajettavaan Kokkola 400 Juhlaralliin Printsport Racingin Skoda Fabia R5 -autolla. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Röyhkiö nähdään kilpailussa nelivetoisella menopelillä.

– SM-sarja jatkuu vasta syyskuussa, joten tässä vaiheessa tarjoutui sopiva mahdollisuus kokeilla nelivetoista huippuautoa. Kalusto ja huolto on vuokrattu Printsport-tiimiltä. Talvikauden jälkeen pääsin jo vähän ajamaan Skodan R5-autolla lumiolosuhteissa, joka oli tosi hieno kokemus. Sen jälkeen ajatus tällaisesta testikilpailusta alkoi kiehtoa oikein toden teolla, Röyhkiö taustoittaa tiedotteessaan.

Röyhkiö yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa sijoittuivat rallin SM-sarjan talvikauden osakilpailuissa SM3-luokassa Rovaniemellä kolmanneksi, Mikkelissä neljänneksi ja Joensuussa viidenneksi. Yhteispisteissä tämä tulosrivi oikeuttaa kolmanteen sijaan, kun kaudesta on ajamatta vielä Kouvolan ja Seinäjoen osakilpailut. Nyt tehtävä R5-kokeilu ei tuo muutosta loppukauden suunnitelmiin, vaan Röyhkiö ajaa SM-sarjan loppuun SM3-luokassa ja Ford Fiesta R2:lla.

– Tarkoitus on ottaa tästä kokemuksesta kaikki irti. Tavoitteena on edetä ralliuralla askel askeleelta, joten R5-kaluston rattiin pääsemisestä on varmasti hyötyä tulevaisuutta silmällä pitäen. Tässä vaiheessa on paikallaan kiittää niitä tahoja ja yhteistyökumppaneita, jotka lähtivät haastavista taloudellisista ajoista huolimatta tukemaan tätä uutta kisaprojektiamme, Röyhkiö korostaa.

Röyhkiö pääsee tutustumaan Skodaan heinäkuun aikana parissa eri testeissä.

Lue myös! Gardemeisterille mielenkiintoinen VIP-keikka – Kokkolassa alla Skodan WRC-auto (14.7.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit