MOTORSPORT

Röyhkiö hakee onnistuneelle tulokaskaudelleen hyvää lopetusta – “Tarkoitus olla kovassa iskussa”

AKK Driver Academyn valmennusosaamisesta nauttiva 18-vuotias Aleksi Röyhkiö on rallin SM-sarjan kuopus. Tulokaskuljettajan tavoitteena kaudella 2018 oli hankkia lisää kokemusta nuottiralleista, sekä nostaa tasoaan kokemuksen karttuessa.

Arvokasta kokemusta nuorelle ralliuralleen Aleksi Röyhkiö on toki saanutkin, mutta lisäksi on lohjennut menestystäkin huippukovasta SM3-luokasta. Alkukauden kolmesta kisasta hän ajoi kaksi kertaa kympin sakkiin, mutta yksi kilpailu päättyi ulosajon vuoksi keskeytykseen.

Kesäkauden alkajaisiksi tuloksena oli yllättävän kova sijoitus, kun Kouvolan SM-osakilpailussa rallilupaus sijoittui kolmanneksi kokeneiden ja menestyneiden Joonas Lindroosin ja Samuli Vuorisalon jälkeen. Kesän kahdesta muusta osakilpailusta tulokseksi on kirjattu kuudes ja kahdeksas sija. Näitä tuloksia Röyhkiö lähtee parantamaan, kun SM-sarja päättyy Turun ja Salon seuduilla tänä viikonloppuna.

– Meillä oli perinteisen tehokas ennakkovalmistautuminen, kun alkuviikon ohjelmassa oli valmennusryhmän leiri. Kaksi päivää tehtiin huolellista valmistautumista testeissä. Ajotreenit suoritettiin nopealla testitiellä, jonka uskon vastaavan Turun ympäristön teitä. Tarkoitus olisi olla kovassa iskussa kauden päätöskisassa, Röyhkiö päätti.

Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren kilpailevat Renault Twingo R2 -autollaan päätöskilpailussa kilpailunumerolla 34.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com