Röyhkiö hyppää ensi kaudella rallin SM-sarjaan – “Uusi kilpuri hiljattain hankittu”

4.12.2017 / 14:57
17-vuotias ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö hyppää ensi kaudella rallin SM-sarjaan (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaudella 2017 rallin nuorten Cupissa kilpaillut Aleksi Röyhkiö hyppää ensi kaudella mukaan rallin SM-sarjaan.

Autourheilun juniorimaajoukkueen ensi kauden kokoonpanoon julkistettiin viime perjantaina Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa kaikkiaan 15 nuorta ja lupaavaa kuljettajaa, jotka edustavat kolmea eri vauhtilajia: rallia, rallicrossia ja rata-autoilua. Suomalainen valmennusosaaminen autourheilussa on kansainvälisesti erittäin arvostettua. Tästä merkittävästä tuesta nauttii myös Aleksi Röyhkiö, 17, joka lähtee kaudella 2018 nuorena tulokkaana mukaan rallin SM-sarjaan.

– Tämä kulunut kausi kisattiin vielä nuorten luokan Cup-sarjassa, josta saavutuksena oli sarjan hopeasija. Ensi kaudella on edessä monia uusia asioita, joten oppia on varmasti paljon luvassa, Röyhkiö toteaa.

Toisen polven nuori rattimies vaihtaa kilpailukalustoa, kun SM-pistejahtiin lähdetään Renault Twingo R2-autolla. Myös kartanlukija vaihtuu, sillä Röyhkiön vierelle nuotteja asettuu lukemaan kokenut Jan Lönegren.

– Uusi kilpuri on vasta hiljattain hankittu, joten ensimmäiset lumitestit odottavat heti tammikuun alussa. Kartturi Lönegrenin kanssa ollaan jo tuttuja noin vuoden ajalta, koska hän on mukana Academyn toiminnassa yhtenä valmentajana. Kovasti tehdään töitä, että pääsen urallani eteenpäin, tiedostaa lajin huipulle tähtäävä ylöjärveläinen Röyhkiö.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus


Facebook kommentit