Röyhkiö ja Sohlberg aloittivat yhteistyön, tavoitteet korkealla – “Jalat tiukasti maassa”

16.1.2020 / 22:51
Aleksi Röyhkiö viimeisteli auton säätöjä testierikoiskokeella torstaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Aleksi Röyhkiö odottaa mielenkiinnolla perjantaina alkavaa rallin SM-sarjan kilpailukautta. 19-vuotias kuljettaja on valmiina menestymään tiivisvauhtisessa SM3-luokassa.

Aleksi Röyhkiö, 19, ylöjärveläinen Ford Fiesta -kuljettaja, sijoittui viime kaudella rallin SM-sarjan SM3-luokassa neljänneksi. PR-Racingia edustava Röyhkiö pääsee nyt lähtemään huomattavasti paremmista asemista verrattuna 12 kuukautta sitten vallinneeseen tilanteeseen.

Silloin Röyhkiö Motorsport sai käyttöönsä M-Sportin valmistaman uuden ralliauton vasta juuri Tunturirallin kynnyksellä, joten ennakkovalmisteluille ja testeille ei juuri jäänyt aikaa. Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ovat nyt valmiina kauden avauskisaan ja he lähtevät nauttimaan hienosta Rovaniemen ympäristön rallikilpailusta.

– Jonkin aikaa on jo odoteltu kauden alkua ja ihan mahtavalta tuntuu päästä ajamaan! Olemme valmistautuneet merkittävästi viime vuotta paremmin. On ajettu treeniä paljon enemmän ja nyt on keskitytty myös auton säätöihin, joiden kanssa on tehty isoja harppauksia eteenpäin, Röyhkiö vertaili.

Röyhkiö on vahvistanut sarjatauon aikana taustojaan aloittamalla yhteistyön Kristian Sohlbergin rallivalmennuksen kanssa.

– Uusista näkemyksistä ja tuesta on ollut kovasti apua. Lähdetään tekemään heti alusta saakka parhaamme ja yrittämään kovaa tulosta, sillä kauden tähtäin on asetettu korkealle, Röyhkiö sanoo.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu, Tunturiralli Rovaniemen ympäristössä, ajetaan tulevana viikonloppuna. Kymmenen erikoiskokeen mittainen urakka käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan lauantai-iltana.

– Viime kaudella osakilpailuvoitto jäi pari kertaa tosi lähelle. Sen saavuttaminen voisi olla ensimmäinen tavoite alkavalle kaudelle, mutta pidetään jalat tiukasti maassa, Röyhkiö päätti.

Teksti: Jarno Saari


Facebook kommentit