MOTORSPORT

Röyhkiöllä kahden palkintosijoituksen tulokaskausi – “Askel askeleelta uralla eteenpäin”

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Turun ja Salon suunnalla. 18-vuotias sarjatulokas Aleksi Röyhkiö onnistui nopeilla sorapätkillä loistavasti ja nousi toisen kerran palkintopallille tasaisessa SM3-luokassa.

Renault Twingo -kuljettaja ei ollut kovin tyytyväinen lyhyen avauspäivän antiin, kun kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli kuudes. Tahti kohentui selvästi toisen päivän erikoiskokeilla, kun AKK Driver Academyn kuljettajalupaus löytyi ek-ajoissa kolmen nopeimman joukosta. Niinpä sijoituskin alkoi nousta kohti kärkikolmikkoa.

Toiseksi viimeisellä pätkällä Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren sitten nousivat kolmanneksi, kun Suomen mestari Jaro Kinnunen menetti aikaa rengasrikkoon. Röyhkiön edelle ehtivät kokeneet kuskit Samuli Vuorisalo ja Joonas Lindroos, jotka saivat SM-sarjasta himmeämmät mitalit.

– Tietysti on hieno tunnelma, kun pystyimme vastaamaan haasteeseen ja nousemaan toisen kerran “podiumille”. Se ensimmäinen kerta oli kaikille yllätys, mutta nyt tätä jo osattiin odottaa ja tosissaan tavoitella, Röyhkiö totesi.

– Turun seudun tiet olivat vaativia ja erittäin nopeita. Nautinnollista oli ajaa, kun kaikki toimi. Ajorytmi oli toisena päivänä hyvä ja nuottien kanssa myös kaikki natsasi.

Röyhkiön sarjasijoitus oli lopulta seitsemäs.

– Nyt katseet suunnataan jo ensi kauteen. Tarkoitus on treenata entistä kovempaa, jonka jälkeen tavoitellaan vielä parempia sijoituksia. Askel askeleelta mennään uralla eteenpäin, Röyhkiö päätti.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com