Röyhkiölle kakkossija Kouvolan lumelta – “Uusi Fiesta toimi nyt kuin ajatus”

19.2.2019 / 07:44
SM3-luokan hylkäykset nostivat Aleksi Röyhkiön Kouvolassa toiseksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Kouvolassa. Kaksipäiväinen talviralli tarjosi olosuhteiden osalta haasteita etuvetoisten luokkien kuskeille, jotka starttasivat reitille nelivetoisten jälkeen.

Aleksi Röyhkiö uusi kilpailussa viimevuotisen palkintosijansa, vaikka 18-vuotias ylöjärveläinen oli SM3-luokassa neljänneksi nopein. Hänen sijoituksensa nousi yllättäen toiseksi, kun kaksi kilpakumppania hylättiin liian kevyen akun takia.

– Yhtä hyvään vauhtiin ei nyt päästy kuin viime kerralla Kouvolassa, joka oli silloin kesäkisa. Ajamalla jäi eroa palkintopallille noin 10 sekuntia ja voittajaan yli minuutti. Toinen sija oli lopulta tuloksena, joka paikkaa avauskisan epäonnea, Röyhkiö laski.

– Talviralleista minulla on vielä aika rajallinen kokemus. Se näkyi ajamisessa varsinkin alkupätkillä. Viimeisiin erikoiskokeisiin voi olla jo tyytyväinen. Niillä ajo sujui, kun sain lisää luottoa.

Flying Finn Academyn valmennusosaamisesta nauttiva Röyhkiö nosti osakkeitaan SM-pisteissä, kun hän ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ovat nyt SM3-luokan pisteissä kolmantena.

– Uusi Ford Fiesta toimi nyt kuin ajatus. Kauden edetessä sillä täytyy yltää kärkivauhtiin, Röyhkiö päätti.

Seuraava osakilpailu, talvikauden päättävä Itäralli Joensuun ympäristössä, ajetaan lauantaina 2. maaliskuuta.

 

 

Teksti: Jarno Saari, Röyhkiö Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit