Ruotsalainen avannut kautensa komealla 17:n suoralla – “Onnistui suunnitelmien mukaan”

18.2.2019 / 07:13
Kaksi SM-rallia tänä vuonna ja yhtä monta voittoa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjassa SM2-luokkaa on tänä vuonna dominoinut Esa Ruotsalainen.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Kouvolan ympäristössä. Kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä tammikuussa SM2-luokan voittanut Esa Ruotsalainen kartanlukijansa Hannu Lammisen kanssa jatkoi Kouvolassa siitä mihin Rovaniemellä jäi, eli otti luokan heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien komentoonsa ja johti sitä aina maaliin asti. Jo perjantain kahden erikoiskokeen jälkeen Ruotsalaisen johtomarginaali oli peräti 25,9 sekuntia.

– Tarkoitus oli aloittaa täysillä ja yrittää saada muihin eroa heti alussa. Nyt se onnistuikin aivan suunnitelmien mukaan, Ruotsalainen kommentoi tiedotteessaan.

Lauantain viidelle erikoiskokeelle Ruotsalainen nakutti neljä pohja-aikaa ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin minuutti ja 11,5 sekuntia. Rovaniemellä Ruotsalainen johti SM2-luokkaa kaikkien 10 erikoiskokeen ajan ja teki saman nyt siis myös Kouvolassa, eli kilpailun kaikkien seitsemän erikoiskokeen jälkeen ykkösenä tässä luokassa tuloksissa komeili Ruotsalaisen nimi. Komea 17:n suora siis kauden alkuun ja kaksi luokkavoittoa.

– Lauantain toisella pätkällä meidät pysäytettiin, kun kanssakilpailija oli ajanut ulos tieltä. Onneksi kaverit selvisivät siitä ilman vakavia vammoja. Saimme kyseisen ek:n osalta aikahyvityksen, Ruotsalainen kertasi kilpailun kulkua.

Ainoa erikoiskoe missä Ruotsalainen ei Kouvolassa ajanut nopeinta aikaa, oli 13,3-kilometrinen Hämäläinen, kilpailun viides erikoiskoe.

– Spinnasin nopeassa risteyksessä. Eturengas osui sisäpenkkaan, tarttui kiinni ja heitti perän sivulle. Ei siinä kuitenkaan montaa sekuntia hukkunut. Aivan kisan lopulla laskin vauhtia ja varmistelin maaliin pääsyä, Ruotsalainen päätti.

Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan Joensuussa Itärallin merkeissä lauantaina 2. maaliskuuta.

Kouvolan SM-ralli ja SM2-luokan lopputulokset

1) Esa Ruotsalainen (Mitsubishi) 58.35,9
2) Ville Hautamäki (Subaru) + 1.11,5
3) Arto Juolahti (Mitsubishi) + 1.59,1
4) Timo Mäenpää (Mitsubishi) + 3.03,6
5) Antti Nokkanen (Mitsubishi) + 4.13,6

SM2-luokan pistetilanne 2/7 osakilpailua

1) Esa Ruotsalainen (SaarUA) 59
2) Ville Hautamäki (JärvisUA) 43
3) Ari-Pekka Koivisto (YUA) 27
4) Jukka Ikonen (KR-TEAM) 22
5) Timo Mäenpää (Kurikan UA) 21

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit