Ruotsalainen ja Mälkönen vahvistivat otettaan rallin SM-mitalista

13.6.2016 / 15:15

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyi lauantaina Sastamalan ja Huittisten maisemissa. Enset Oy SM-ralli tarjosi kilpailijoille uudet haasteet yhdeksän vaativan erikoiskokeen muodossa.

Saarijärven UA:n Esa Ruotsalainen ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla kilpailun alussa ollen alkupätkien jälkeen neljäntenä. Tauolle saavuttaessa hänen ja kartanlukija Enni Mälkösen sijoitus oli noussut pykälällä ja nousujohteinen ajaminen palkittiin lopulta luokan toisella sijalla.

– Alussa tuli liikaa eroa kärkeen, joten voittokamppailuun ei ollut nyt asiaa. Suoritustaso kyllä kohentui tauon jälkeisillä pätkillä, mutta se ei riittänyt, Ruotsalainen kommentoi tiedotteessaan rallin kulkua.

– Ennakkotestit ajoimme pienellä tiellä, joten tuntuma tämän rallin hienoihin, mutta varsin nopeisiin pätkiin ei ollut kohdallaan. Kuljettajalla ei ollut luottoa riittävästi. Toisella lenkillä sijoituksemme nousi, kun Joonas Lindroos kaatoi autonsa ja keskeytti. Olimme siinä tilanteessa ensimmäisenä autona paikalla ja jouduin hidastamaan ja kiertämään ojan reunan kautta.

SM4-luokan voittoon ajoi Jesse Turunen, joka on myös pistejohdossa neljän osakilpailun jälkeen. Ruotsalainen nousi sarjapisteissä toiseksi, mutta alkukauden epäonnen myötä piste-ero Turuseen on kasvanut jo lukemiin 87,5-58,5.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan elokuussa Turussa.

Lähde: Esa Ruotsalainen tiedote
Kuva: Jarno Saari


Facebook kommentit