Ruotsalainen käytti sarjatauon ahkeraan testityöhön – “Kärkeä lähdetään jälleen tavoittelemaan”

31.8.2018 / 11:16
Esa Ruotsalainen taistelee tiukasti SM2-luokan Suomen mestaruudesta (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan Sastamalan ympäristössä lauantaina. Esa Ruotsalainen on tasaisen SM2-luokan yksi alkukauden voittajista ja nyt hän on luokan pistetaulukossa toisena.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen olivat kärkivauhdissa kaikissa talvikauden osakilpailuissa, mutta suorituskyky ei ole ollut aivan yhtä kovaa ja tasaista kesän kahdessa kisassa. Saarijärveläinen on tehnyt kovasti töitä menestyksen eteen ja Mitsubishi Lancer Evo9 -mallia on kehitetty kesätauon aikana. Tiimin ralliautoa huolletaan juuri parhaillaan viime viikonlopun intensiivisten testien jäljiltä.

– Viime perjantaina ajoimme auton kehitystestiä Kouvolassa. Sieltä suunnattiin lauantaiksi kohti Laitilaa, jossa osallistuimme junioreiden SM-rallin oheisluokkaan. Ajoimme kyseisen kilpailun aivan puhtaasti treenimielellä. Taisimme olla rallin nopein auto jokaisella erikoiskokeella, mutta kunnon vertailupohja SM-sarjan kilpakumppaneihin harmillisesti puuttui, Ruotsalainen kommentoi.

Kauden kuudennen SM-rallin nuotituspäivä on perjantaina ja kilpailun kahdeksan erikoiskoetta ajetaan lauantaina. Ensimmäinen auto starttaa reitille kello 10.01 Huittisten ABC:n edustalta. Maaliin Sastamalan Vexve Areenalle kilpailijat saapuvat kello 18.30 alkaen. SM2-luokan pistejohtajalla Joonas Tokeella pisteitä on 83 ja Ruotsalaisella 82. Ville Hautamäki (75) on kolmantena ja Henrik Pietarinen (68) neljäntenä.

– Auto tuntuu nyt hyvältä, joten kärkeä lähdetään jälleen tavoittelemaan. Helpolla ei taaskaan sijoitukset meidän luokassa lohkea, se on varma juttu. Nyt täytyy saada vähän lepoakin ja sitä kautta hyvä keskittyminen viikonlopun kovaan koitokseen, Ruotsalainen päätti.

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit