MOTORSPORT

Ruotsalainen lähellä voittoa Seinäjoella – “Harvoin on 1,5 sekkaa harmittanut näin paljon”

Rallin SM-sarjan viides osakilpailu Pohjanmaa Ralli viime viikonloppuna toi Esa Ruotsalaiselle toisen sijan tiivisvauhtisen kilvanajon päätteeksi.

SM2-luokan voitto jäi saarijärveläiseltä kutkuttavan lähelle, kun Joonas Tokee oli 1,5 sekuntia nopeampi. Mitsubishilla ajava Esa Ruotsalainen aloitti kilpailun neljännellä sijalla. Alkupätkien jälkeen näytti, että vauhti riittää edellisen osakilpailun tapaan kamppailuun kolmossijasta.

Sen jälkeen kaksi kilpakumppania koki epäonnea ja aivan lopussa Ruotsalaisella ja kartanlukija Hannu Lammisella oli saumat jopa voittoon saakka.

– Loppuun saakka puristettiin ja viimeiselle erikoiskokeelle ajettiin 3,7 sekunnin pohja-aika. Pienestä se jäi kiinni tällä kertaa. Täytyy kyllä myöntää, että harvoin on 1,5 sekkaa harmittanut näin paljon, Ruotsalainen kommentoi.

Ruotsalainen totesi reilusti, että voittovauhtiin ei olisi ollut sanomista, jos kaksi kaveria olisi ajanut maaliin saakka ilman ongelmia. Luokan johdossa ollut Jarkko Nikara kärsi rengasrikon viimeisellä erikoiskokeella ja putosi neljänneksi, kun taas Henrik Pietarinen hylättiin sääntörikkeen seurauksena kolmanneksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan vasta elo-syyskuun vaihteessa Sastamalan ja Huittisten ympäristössä.

– Ladataan vähän akkuja ja yritetään olla paremmassa iskussa syksyn kahdessa viimeisessä osakilpailussa. Mestaruuskamppailusta näyttää tulevan tiukempi kuin miesmuistiin, Ruotsalainen päätti.

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com