Ruotsalaisella erikoinen lähtötilanne Laitilan SM-ralliin – “Taktiikan luominen aika helppoa”

30.8.2019 / 20:15
Esa Ruotsalainen on voittanut SM2-luokan tänä vuonna neljä kertaa viidestä SM-rallista (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan pitkä kesätauko päättyy tänä viikonloppuna, kun ohjelmassa on kauden kuudes osakilpailu Laitilassa. SM2-luokan pistejohtaja Esa Ruotsalaisen osalta ajotauko päättyi jo viime viikonloppuna testien merkeissä.

Saarijärveläinen Mitsubishi-kuski osallistui testimielellä Mänttä 200 Ajoon, mutta teknisen vian vuoksi lauantain kisapäivä vaihtuikin testaamiseksi.

– Jätin kisan kesken vetoakselivian takia. Laitoimme auton kuntoon ja siirryimme ajamaan testit toisaalle. Saatiin hyvät nuottitreenit Mäntän reitiltä ja lopulta ajoimme enemmän kilsojakin kuin mitä olisi Mänttä-rallista kertynyt, Esa Ruotsalainen selvitti.

Ruotsalaisen tiimissä on kesätauko otettu rallin suhteen vähän iisimmin, mutta asiakaskyyditykset ja kaluston huoltaminen pitivät toki rallin koko ajan mielessä. Ruotsalaisen ja kartanlukija Hannu Lammisen sarjajohto on vankka, kun toisena oleva tuttu kilpakumppani Ville Hautamäki on 23 pistettä perässä.

SM2-luokan kärkikaksikko on saavuttanut alkukaudella pelkkiä ykkös- ja kakkossijoja, joten Laitilassa pistesaldo kasvaa ainoastaan voiton turvin. Mestaruus ratkaistaan syyskuun lopulla Turun ja Salon alueen päätöskilpailussa.

– Sarjasääntöjen mukaan kuudesta ensimmäisestä kisasta viiden parhaan pisteet lasketaan. Meillä on plakkarissa neljä voittoa ja yksi toinen sija, joten mikään muu sija kuin voitto ei kasvata meidän pistepottia. Niinpä taktiikan luominen on aika helppoa tulevaan kisaan, Ruotsalainen naurahti.

Laitilan SM-ralli ajetaan lauantaina.

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit