Ruotsalaiselle kuudes kerta toden sanoi – “Yksi hienoimmista voitoista, ellei jopa hienoin”

29.1.2018 / 15:29
Esa Ruotsalaisen kuvankaunis Mitsubishi liikahti isäntänsä ohjastamana voittoon (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Esa Ruotsalainen yhdessä kartanlukijansa Hannu Lammisen kanssa ajoi rallin SM-sarjan kauden avauksessa Rovaniemellä SM2-luokan voittoon. SM4-luokasta neljän vuoden tauon jälkeen takaisin SM2-luokkaan hypännyt Ruotsalainen kilpaili Arctic Lapland Rallissa, Tunturirallissa, nyt kuudetta kertaa ja saavutti lempirallistaan ensimmäisen luokkavoiton.

Esa Ruotsalainen nappasi Tunturirallissa SM2-luokan ykkössijan haltuunsa kolmannella erikoiskokeella ajettuaan sinne hurjan 15,9 sekunnin pohja-ajan. Kahden erikoiskokeen jälkeen Ruotsalainen oli toisena, 10,9 sekunnin päässä johtaneesta Joonas Tokeesta, kun toisella erikoiskokeella Mäntyvaaran raviradalla Mitsubishi sammui ja aikaa kului.

– Ihan hyvä ja nousujohteinen kisa ajettiin. Vähän eilen itseäni soimasin siitä, kun Mäntyvaarassa heti kakkosella sammutin auton ja ajattelin siinä, että tulikohan annettua liikaa etumatkaa. Mutta sitten illan pätkät onnistui hyvin, Ruotsalainen kertasi kilpailun kulkua UrheiluUutiset.comille heti maaliintulon jälkeen.

Perjantain yötauolle Ruotsalainen saapui 22,2 sekunnin johtoasemassa. Lauantain se ratkaiseva isku nähtiin seitsemännellä erikoiskokeella Untamovaarassa, missä Ruotsalainen löi Tokeen 16,8 sekunnilla ja kokonaistilanteessa ero kasvoi lähes 40 sekuntiin. Kolmella viimeisellä erikoiskokeella Ruotsalainen oli nopein jokaisella ja maalissa voittomarginaali Tokeeseen nähden oli kasvanut jo yli puoleentoista minuuttiin.

– Tälle päivälle pikku hiljaa vauhti nousi, mutta jarrutuspaikat on edelleen vähän hakusessa. Painava auto, kyytiä paljon, niin välillä tulee jarrutettua liian aikaisin. Ja sitten seiskalla, sekä kasilla molemmissa yksi paikka jarrutin liian myöhään, meni hankeen, konehuoneeseen lunta ja lasit jäähän. Siinä aina meni sitten vähän aikaa. No tuli niitä vähän näköjään muillekin, Ruotsalainen pohti.

“Tämä on minun lempirallini”

Ruotsalainen osallistui Tunturiralliin nyt kuudetta kertaa. Vuonna 2014 tuli SM2-luokasta kolmas sija ja kaksi vuotta myöhemmin sama sijoitus SM4-luokasta. Nyt tullut luokkavoitto oli Ruotsalaiselle siis ensimmäinen tässä legendaarisessa kilpailussa ja se saarijärveläiselle todellakin maistui.

– Tätä on haettu täältä! Kaksivetoisissa kaksi kertaa on johdettu luokkaa ja keskeytetty johtoasemasta. On todella hyvä fiilis, että tultiin maaliin asti. Yleensä ollaan lähdetty täältä kotiin pienen pistepotin kanssa, niin nyt lähdetäänkin sitten ison pistepotin kanssa. Siinä suhteessa hyvä aloittaa kausi tällä tavalla, kauden alla SM2-luokan Suomen mestaruuden tavoitteekseen tälle vuodelle asettanut Ruotsalainen iloitsi.

Tunturirallissa voittamisen sanotaan aina olevan jotain spesiaalia, jotain hienompaa kuin muissa SM-ralleissa. Ruotsalainen allekirjoitti nämä väittämät ja oli valmis nostamaan tuoreimman saavutuksensa kaikkien aikojen kovimmaksi jutuksi saavutustensa CV:ssä.

– Sanoisin, että yksi hienoimmista voitoista, ellei jopa hienoin. Tämä on minun lempiralli, kisa johon joka vuosi haluan ehdottomasti tulla. Nyt kun onnistuttiin sitten voittamaan, niin rankkaan kyllä tosi korkealle tämän voiton, Ruotsalainen päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelin ympäristössä 16.-17. helmikuuta.

Arctic Lapland Rally 2018 SM2-luokan lopputulokset

1) Esa Ruotsalainen (Mitsubishi) 2.16.12,6
2) Joonas Tokee (Subaru) + 1.31,6
3) Ville Hautamäki (Subaru) + 3.27,8
4) Miikka Vuokila (Mitsubishi) + 4.19,4
5) Jarkko Hosike (Subaru) + 8.37,1
6) Antti Selivaara (Subaru) + 9.22,5
7) Kai Penttilä (Mitsubishi) + 13.43,6
8) Pekka Vuorio (Mitsubishi) + 15.00,9
9) Timo Lahtinen (Mitsubishi) + 17.04,9
10) Veli-Matti Kaikkonen (Subaru) + 20.52,0

Ruotsalaisen keskinopeus: 112,2 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Ruotsalainen 6, Pietarinen 2, Tokee 2, Hautamäki 1

Lue myös! Pietarisen sensaatiomaiset esitykset saivat jatkoa – ”Tuntuu just siltä, että voitettiin Tunturiralli” (29.1.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit