Ruotsalaiset aika-ajon kärjessä – Seliöllä teknisiä vaikeuksia

12.6.2016 / 09:51
Sami Seliön aika-ajot päättyivät pettymykseen (Kuva: Chris Davies).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen ensimmäisen moottoriveneiden F2-luokan MM-osakilpailun aika-ajot ajettiin lauantaina Laukaan Peurungassa. Aika-ajon kärkipaikat menivät ruotsalaisille, kun Erik Edin oli nopein ja toiseksi tykitti hallitseva maailmanmestari Pierre Lundin. Kolmanneksi kiiti Saksan Stefan Hagin.

Suomalaisen veneurheilun kärkinimi, Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö, joutui valitettavasti pettymään. Seliö ajoi loistavasti aina aika-ajon viimeiseen osioon asti, mutta tekniset ongelmat varjostivat viimeistä osiota.

– Olen ajanut koko viikonlopun ajan hyviä aikoja, mutta sitten tärkeässä paikassa tuli teknisiä ongelmia. Harmittaa kyllä todella paljon. Olisin mielelläni kellottanut kunnon ajan ja katsonut, mihin se riittää. Veneen safety mode meni jostain syystä päälle, minkä seurauksena en saanut yhtään kunnollista kierrosaikaa, pettynyt Seliö kertoi.

Normaalisti F1-luokassa ajavan Seliön aika-ajon sijoitus oli yhdeksäs. Toinen suomalainen, Harri Lehti, ajoi 23:nneksi, joten hän ei selviytynyt huomiseen Grand Prix`hin, jossa on mukana kaksikymmentä parasta.

F2 MM-sarjan avausosakilpailun voittaja ratkeaa huomenna sunnuntaina Peurunka F2 GP:ssä, joka käynnistyy kello 16.00.

Lisäksi nuoret taistelevat sunnuntaina GT-luokkien toisen SM-osakilpailun voitosta ja yleisö pääsee nauttimaan runsaasta oheisohjelmasta.

Lähde: F2 World Championship Peurungan tiedote


Facebook kommentit