Ruotsin MM-rallin tilanne puhuttaa – Toyota ja Hyundai peruivat testinsä

27.1.2020 / 10:12
Kris Meeke Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2019 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin MM-rallin kohtalo ratkeaa maanantaihin 3. helmikuuta mennessä.

Jos on poikkeuksellisen lauha talvi aiheuttanut kilpailunjärjestäjille ongelmia Suomessa, niin Ruotsissa tuskaillaan parhaillaan pystytäänkö helmikuun puoliväliin kilpailukalenteriin merkitty Ruotsin MM-ralli viemään läpi suunnitelmien mukaisesti. Rallin MM-sarjan kauden avaus ajettiin Ranskan Alpeilla Monte Carlon MM-rallin merkeissä viime viikonloppuna ja Ruotsin MM-rallin tilanteesta käytiin tottakai keskustelua kulissien takana.

Siinä missä Värmlannin alueella, missä Ruotsin MM-ralli ajetaan, on läpi talven ollut lämpötila selkeästi plussan puolella ja lumesta ei ole ollut tietoakaan, niin nyt useammankin säätä ennustavan palvelun mukaan alueelle on luvattu keskiviikosta eteenpäin pakkassäätä. Ruotsalaisen Nya Wermlands-Tidningen -lehden mukaan ralli tullaan ajamaan ja tallit saisivat käyttöönsä enemmän renkaita kuin mitä sääntö normaalisti sallii, mikäli siihen on tarvetta.

Ensimmäiset uhkakuvat rallin perumisen osalta saatiin, kun ranskalainen Rallye Sport uutisoi, että MM-sarjan talleista Toyota ja Hyundai olisivat peruneet tälle viikolle suunnittelemansa Ruotsin MM-ralliin valmistavat testit. FIA:n rallikomission varapuheenjohtajan Timo Rautiaisen mukaan lopullinen päätös siitä, ajetaanko Ruotsin MM-rallia vai ei, tullaan tekemään maanantaihin 3.helmikuuta mennessä.

Viime vuonna kolmevuotisen jatkosopimuksen rallin MM-sarjan kanssa tehneessä Ruotsin MM-rallissa on aiempinakin vuosina ollut ongelmia heikon lumitilanteen takia. Vuonna 2016 kilpailusta jouduttiin perumaan peräti yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan lähes 105 kilometria kehnon talvisään takia.

Ruotsin MM-ralli on tarkoitus ajaa 13.-16. helmikuuta. Mikäli kilpailu ajetaan suunnitelmien mukaisesti, niin suomalaiskuljettajista mukana nähdään WRC-auton ratissa M-Sport Fordin Esapekka Lappi ja Teemu Suninen, Toyotan Kalle Rovanperä ja Jari-Matti Latvala, R5-luokan kalustolla Jari Huttunen, Emil Lindholm ja Eerik Pietarinen, sekä junioreiden MM-avauksessa Fordin etuvetokalustolla Sami Pajari ja Lauri Joona.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit