RX Academy: Jari Huttusen rallicross-debyytti lauantaina Honkajoella

14.6.2017 / 14:02
Jari Huttunen kilpailee Honkajoella RX Academy -luokassa.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Honkajoella. RX Academyssa oman rallicross-debyyttinsä suorittaa rallikuljettaja Jari Huttunen.

23-vuotiaan Jari Huttusen taival autourheilun parissa vei ensin kartingin kautta ralliin ja nyt edessä on siis uran ensimmäinen rallicross-kilpailu. Huttunen kilpailee tulevana lauantaina Honkajoella ajettavassa SM-osakilpailussa RX Academy -luokassa. RX Academyn tarkoituksena on vauhdittaa nuorten ja lahjakkaiden rallicrosskuljettajien tietä kohti maailmanhuippua ja kilpailut ajetaan osana rallicrossin SM-sarjaa.

– Olen innoissani näkemään, että mitä Jari saa aikaan tänä viikonloppuna. Hän on kuljettaja, jolla on runsaasti kokemusta kartingista ja rallista. Opelin rallisarja on korkeatasoinen sarja, joten mestaruus sieltä viime kaudella on kova suoritus, RX Academyn päällikkö Jussi Pinomäki muistuttaa sarjan tiedotteessa.

Huttunen voitti viime vuonna ADAC Opel Rallye Cup -sarjan mestaruuden Saksassa ja sai siitä palkinnoksi tehdassopimuksen Opelille tämän vuoden rallin EM-sarjaan. Lisäksi Huttunen pääsi loppuvuodesta 2016 rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin GRX Management -tallin suojiin. RX Academyssa kilpaillaan etuvetoisilla Renault Clio -autoilla ja Pinomäki näkee, että tämä sopii Huttuselle.

– Jarin ajokokemus etuvetoisella kalustolla kilpailemisesta, niin soralla kuin asfaltillakin, ilman muuta auttaa häntä vikonloppuna, Pinomäki uskoo ja nostaa esiin myös sen faktan, että Huttunen on karting-aikoinaan tottunut kilpailemaan radalla toisia kuljettajia vastaan.

– Joidenkin rallikuljettajien, kun he siirtyvät rallicrossiin, pitää opetella se asia täysin uutena kilpailuelementtinä, Pinomäki muistuttaa.

Huttunen voitti vuonna 2015 rallin SM-sarjassa SM3-luokan Suomen mestaruuden ja samana vuonna hänet valittiin AKK:n Tulevaisuuden Tähti -kuljettajaksi Suomen MM-ralliin.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit