RX Academyn isä Jussi Pinomäki: ”Tulemme saamaan hyviä tuloksia”

7.12.2016 / 16:39
Jussi Pinomäki on lanseerannut Suomeen uuden RX Academy -luokan, joka on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin uusi RX Academy –luokka tarjoaa nuorille kuljettajille hyvän kasvuympäristön kohti ammattilaisuutta. Kyseessä on maailmanlaajuinen uutuus, joka kilpailee ensi kaudella SM-sarjan yhteydessä.

RX Academyn käytännön toimintaa vetää Set Promotion. Adacemyn isähahmo Jussi Pinomäki on itse saavuttanut urallaan kolme rallicrossin euroopanmestaruutta.

– Lähtökohta koko kuviolle on se, että olen nähnyt itse aika läheltä rallicrossin kehityksen lajina. Olen myös nähnyt läheltä mikä on vaatimustaso kuljettajille tänä päivänä. On täysin selvää, että kun katsotaan tätä hetkeä, ja kun peilataan vaikka viiden vuoden päähän eteenpäin, niin vaatimustaso tulee nousemaan entisestäänkin korkeammalle, Pinomäki korostaa.

Pinomäki on aktiiviuransa jälkeen toiminut Olsbergs MSE –tallin johtotehtävissä EM- ja MM-sarjassa sekä USA:ssa ajettavassa GRC-sarjassa. Pinomäen Set Promotion -talli on puolestaan ajattanut Super1600-luokan euroopanmestareiksi Timur Timerzyanovin, Reinis Nitissin, Janis Baumanisin sekä kaksi kertaa Andreas Bakkerudin. Kaikki he ovat nousseet Supercar-luokkaan.

– Jos ajatellaan realistisesti, että kuljettaja voisi voittaa maailmanmestaruuden viiden vuoden kuluttua, niin siihen vaaditaan todella kokonaisvaltaista osaamista. Se työ pitää aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Me luomme ammattimaisen ympäristön nuorille kansainvälistä uraa tavoitteleville kuljettajille, jossa he pystyvät tasaväkisillä ja aika pitkälle viedyillä kilpa-autoilla opettelemaan lajia ja ajamista. He saavat samalla ammattimaista opetusta ja valmennusta kokonaisvaltaisesti, Pinomäki perustelee uutta RX Academya.

Academyn autokalustona on 1,6-litraisella turbomoottorilla varustettu Renault Clio.

– Autot valmistetaan Renault Sportin kilpa-autotehtaalla Ranskassa. Auto on Renault Clio Cup ”spec. rallycross”, eli pohjana on Clio cupin rata-auto, ja auto on muokattu rallicrossiin sopivaksi. Siinä on 220 hevosvoimaa ja Sadevin 6-vaihteinen sekventaalilaatikko. Suorituskyvyltään ja ominaisuuksiltaan puhutaan hyvinkin pitkälle viedystä kilpa-autosta. Tämä oli myös lähtökohta. Toki tällainen akatemia oli ehkä simppelimpää toteuttaa jollain toisella autolla, mutta se olisi ollut väärä oikoreitti kuljettajien kannalta. Nyt he pääsevät opettamaan riittävän tehokkaalla autolla, jossa on oikea kilpavaihteisto. Sitä kautta varmaankin se oppi jota he tulevat saamaan, tulee olemaan parempi tulevaisuutta varten, Pinomäki kertoo.

Markkanen ja Trogen viivalle

Ensimmäiset RX Academyn kuljettajanimet ovat jo varmistuneet. Suomesta mukaan lähtevät ainakin Kalle Markkanen ja Sami-Matti Trogen. Muita kuskeja ovat australialainen Troy Dowel sekä latvialainen Martins Lapins. Tavoitteena on saada 12 kuljettajan sarja.

– Englannin kielen opiskelu on yksi asia, ja se tulee luonnostaan, koska tiimin ja luokan kieli tulee olemaan englanti. Kun kuskeja tulee olemaan monesta maasta, niin kommunikointi luokan sisällä tulee kehittämään kieltä. 3-4 suomalaista, ja loput muualta olisi hyvä sekoitus. Se kehittää kaikkia ja on ideaalein tilanne, Pinomäki puntaroi.

Ajamisen, kielen ja mediataitojen lisäksi kuljettajielle tarjotaan fysiikka- ja mentaaliharjoituksia. Niitä vetää Christoph Treier, joka on tullut tunnetuksi mm. Marcus Grönholmin mentaalivalmentajana.

Jussi Pinomäki korostaa, että rallicrossissa menestyminen vaatii muutakin kuin notkeita ranteita.

– Miten analysoimme ajamista, miten hyödynnämme dataa, miten valmistaudutaan kilpailuihin, miten toimitaan kilpailun aikana. Kaikki ne pienet asiat, jotka lopulta vaikuttavat kilpailun tulokseen ja kuljettajan kehittymiseen. Jos on poikkeuksellinen vetomies, niin näiden muiden osa-alueiden merkitys on pienempi. Toisaalta, maailman muuttuu nopeaan tahtiin. Niitä täysin poikkeuksellisia vetomiehiä ei vaan kauhean montaa ole. Nuorten kavereiden täytyy ymmärtää se kokonaisuus mitä vaaditaan, jos he haluat ammatikseen ajaa kilpaa. Olemme aika vakuuttuneita, että tulemme samaan hyviä tuloksia aikaan, Jussi Pinomäki sanoo.

RX Academyn hinta on 43 700 euroa. Se sisältää viisi SM-osakilpailua, kaksi testipäivää ja kaksi valmennuspäivää. Sarjan palkinto on mojova: paras alle 24-vuotias ajaa Super1600-luokan EM-sarjan 2018. Rahallisesti palkinnon arvo on yli 100 000 euroa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös RX Academy lisänä AKK:n nuorten koulutukseen ja Sami-Matti Trogen mukaan RX Academyyn


Facebook kommentit