MOTORSPORT

RX Academyn talvisarja käynnistyy – Wiman, Kallio, Trogen ja Solberg mestaruusjahtiin

Viime vuonna rallicrossiin ja Suomeen lanseerattu uusi nuorten kuljettajien akatemia, RX Academy, aloittaa kuluvan vuoden kilpailujen osalta jäällä. Neljä osakilpailua käsittävän uuden RX Academy On Ice -sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan lauantaina 3. helmikuuta Östersundissa, Ruotsissa.

Suomalaisen Set Promotion -tallin ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2016 esittelemä RX Academy -sarja nähtiin viime kaudella ensimmäistä kertaa mukana rallicrossin SM-sarjan yhteydessä, kun lajin nuoret kuljettajalupaukset kilpailivat kotimaisen arvosarjan viidessä osakilpailussa etuvetoisilla Renault Clio RS RX -autoilla. Nyt samaiset autot on säädetty talviolosuhteisiin sopivaksi ja RX Academy On Ice -sarja lähtee mukaan RallyX On Ice -sarjan lisäluokaksi.

Osakilpailuja sarjassa on neljä ja niistä kaksi ensimmäistä ajetaan Ruotsissa ja kaksi viimeistä Norjassa.

– Se määrä lahjakkuutta mikä on mukana kilpailemassa RX Academy On Ice -sarjassa, on todella vaikuttavaa. Taistelu palkintosijoituksista tulee olemaan todella tiukkaa, RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki hehkuttaa tiedotteessa.

RX Academy On Ice -sarjassa mukana on 10 kuljettajaa kuudesta eri maasta ja sinivalkoista osaamista edustavat RX Academyn viime kauden mestari Jesse Kallio, RX Academyn valmentajana toiminut ja rallicrossin Global Rallycross -sarjan mestaruuden Yhdysvalloissa vuonna 2014 voittanut Joni Wiman, viime kaudella kaksi RX Academyn osakilpailua ajanut ja niissä molemmissa toiseksi sijoittunut Sami-Matti Trogen, sekä crosskartin puolelta siirtyvä ja nyt “koppiauton” ratissa debytoiva Jimi Kalliomäki.

Ulkomaisista kuljettajista Oliver Solberg, rallin ja rallicrossin maailmanmestarin Petter Solbergin poika, on rallin lisäksi nähty aiemminkin myös rallicrossin puolella. Solberg sijoittui viime vuonna RallyX Nordic Championship -sarjassa Supercar-luokassa toiseksi. Venäläinen Marat Knyazev sijoittui viime kaudella RX Academyn loppupisteissä neljänneksi, parhaana ei-suomalaiskuljettajana.

Britti Oliver Bennett kilpaili aiemmin motocrossissa, mutta vaihtoi viime vuonna rallicrossiin ja Brittien sarjan menestyksen lisäksi Bennett nähtiin mukana myös Englannin osakilpailussa rallicrossin MM-sarjassa. Norjalainen Simon Syversen kilpaili viime kaudella rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajetussa RX2-luokassa sijoittuen loppupisteissä sijalle 12. Virolainen Marko Muru on rallicrossin Viron viime kauden Super1600-luokan mestari. Vasta 14-vuotias ruotsalainen Isak Reiersen puolestaan nappasi viime kaudella crosskartin NEZ-hopeaa 125-kuutioisten luokasta.

– Vaikkakin jääsarjamme on joiltakin osin erilainen kuin RX Academy viime kesänä, niin tulemme tässäkin sarjassa pitämään kiinni samoista periaatteista ja pyrimme auttamaan jokaista kilpailijaa kasvattamaan heidän taitojaan heidän tähdätessään omiin tavoitteisiinsa tulevan kesän sarjojen osalta, Pinomäki korostaa.

RX Academy On Ice -sarjan osakilpailut jatkuvat Östersundin avauksen jälkeen viikon päästä Höljesissa, siitä kahden viikon päästä näyttämönä on Norjan Ål ja sarjan finaali puolestaan ajetaan Norjan Golissa 3. maaliskuuta. Sarjan mestarille on luvassa 5000 euron palkintosekki. Ennen Östersundin avausosakilpailua Set Promotion -talli testasi kalustoa kolmen päivän ajan.

– Olen tyytyväinen siihen miten olemme onnistuneet saamaan autot toimimaan myös jäällä. Renkaiden lisäksi mitään suurempia muutoksia ei ole tarvinnut tehdä, lähinnä vain hienosäätöä, jotta autot toimisivat mahdollisimman hyvin, Pinomäki taustoittaa.

RX Academy On Ice -sarjan kilpailijat

8 Simon Syversen, Norja
11 Oliver Solberg, Norja
22 Sami-Matti Trogen
27 Marko Muru, Viro
31 Joni Wiman
42 Oliver Bennett, Iso-Britannia
47 Jesse Kallio
70 Isak Reiersen, Ruotsi
95 Jimi Kalliomäki
96 Marat Knyazev, Venäjä

Kilpailukalenteri 2018

03.02. Östersund, Ruotsi
10.02. Höljes, Ruotsi
24.02. Ål, Norja
03.03. Gol, Norja

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com