MOTORSPORT

RX Academyyn meksikolaiskuljettaja – luokasta muodostumassa Suomen kansainvälisin

Ensi kesänä rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajettavasta uudesta RX Academystä on muodostumassa erittäin kansainvälinen luokka. Viimeisimpinä mukaan on ilmoittautunut meksikolainen 18-vuotias Melhem L. Abed.

Jo aiemmin on kerrottu Sami-Matti Trogenin ja Kalle Markkasen siirtymisestä tähän luokkaan. Mukana on jo nyt myös latvialainen Martins Lapins ja australialainen Troy Dowel.

– Tämä osoittaa, että tällaiselle konseptille on rallicrossissa maailmanlaajuista tarvetta, sanoo RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki.

Toimintaa pyörittävät Set Promotion sekä AKK Sports tavoittelevat uutuusluokkaan 12 kuljettajaa, joista suomalaisia olisi noin neljä. RX Academyn toimintakieli on englanti.

Luokassa ajetaan etuvetoisilla ja turboahdetuilla uusimman korimallin Renault Clio Cup -autoilla. Luokka ajaa jokaisen SM-osakilpailun yhteydessä. Pääpalkintona on osallistuminen EM-sarjaan 2018 Super1600-luokkaan.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lähde: RX Academyn tiedote

Lue myös: Kalle Markkanen ja Sami-Matti Trogen mukaan RX Academyyn

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com