RX2-sarjassa jatkavan Jesse Kallion tavoitteena mestaruus – “Hyvä ja opettava luokka”

19.2.2020 / 12:11
Jesse Kallio saavutti viime vuonna RX2-sarjasta viisi palkintosijoitusta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallio jatkaa rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa myös tänä vuonna ja viimevuotiseen tapaan kellokoskelainen edustaa ruotsalaista Olsbergs MSE -tiimiä.

Jesse Kalliolle, 20, viime kausi rallicrossin RX2-sarjassa oli menestyksekäs. EM-sarjassa Super1600-luokassa ensimmäisen täyden kautensa kansainvälisillä radoilla vuonna 2018 ajanut Kallio hyppäsi viime vuonna ensimmäistä kertaa urallaan nelivetoauton rattiin ja RX2-sarjaan. Tulokaskausi rallicrossin MM-sarjan Supercar-luokan kasvattajasarjana tunnetussa RX2:ssa oli onnistunut.

Kallio saavutti seitsemästä ajetusta osakilpailusta viisi palkintosijoitusta, kaksi kakkos- ja kolme kolmossijaa, sijoittuen loppupisteissä kolmanneksi. Kauden päätteeksi Kallio palkittiin RX2-sarjan vuoden parhaana tulokaskuljettajana. Lisää kunniaa tuli vielä tämän vuoden puolella, kun helmikuun alussa Hyvinkään Urheiluautoilijoita edustava Kallio pokkasi Hyvinkään kaupungin Vuoden miesurheilijan palkinnon vuosimallia 2019.

– Tarkoituksenani oli tutustua tiimini toimintaan ja oppia nelivetoisen kilpa-auton metkut jollaisella ajoin ensi kertaa. Tänä vuonna radat ja autoni ovat minulle jo tuttuja, joten oma tavoitteeni on asetettu sarjan mestaruuteen, RX2-sarjassa tänä vuonna jatkava Kallio sanoo tiedotteessaan.

Aivan kuten viime kaudella, niin myös tänä vuonna Kallio kilpailee ruotsalaisen Olsbergs MSE -tiimin väreissä. Andreas Erikssonin omistama tiimi vastaa RX2-sarjan kalustosta, mutta myös kilpailee sarjassa kolmen oman auton voimin. Erikssonin tiimin kuljettajat ovat voittaneet sarjan mestaruuden neljä kertaa.

RX2 on yksityyppiluokka, eli Ford Fiestaan perustavat autot ovat korimalliltaan ja tekniikaltaan täysin identtisiä. Hevosvoimia nelivetoisesta autosta löytyy noin 320, joten kyseessä on huippuluokan täysiverinen kilpa-auto. Aiemmin sarja tunnettiin nimellä RX Lites Cup ja nykyiseen nimeen (RX2) siirryttiin vuonna 2017. Sarjaa on aina ajettu MM-sarjan yhteydessä, vuodesta 2014 lähtien.

– Rallicrossin RX2 on hyvä ja opettava luokka. Auton jousitusta saa säätää, mutta muutoin RX2:ssa kaikki kuljettajat ovat samalla viivalla. OMSE:lla on jo olemassa paljon ratakohtaisia säätöjä, joista heillä on kokemusta. Mutta jotain omaa säätöä autooni on aina hyvä löytää, Kallio taustoittaa.

Myös tänä vuonna RX2-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua. Kausi käynnistyy Espanjan Barcelonasta huhtikuussa ja siitä edetään Portugalin, Norjan, Ruotsin, Saksan, sekä Ranskan kautta marraskuussa Etelä-Afrikassa ajettavaan kauden päättävään osakilpailuun.

Ennen huhtikuussa käynnistyvää RX2-kautta Kallio osallistuu maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Luulajassa, Ruotsissa ajettavaan RallyX On Ice -kilpailuun, joka käydään Ruotsin mestaruusviikon yhteydessä. Kallio saa Luulajassa vastaansa muun muassa viimevuotisen tallikaverinsa Oliver Erikssonin, joka on RX2-sarjan kaksinkertainen mestari. Erikssonille Luulajan kilpailu on jäähyväiskilpailu RX2-sarjan auton ratissa.

RallyX On Ice -kilpailussa, samoin kuin RallyX Nordic -sarjassa kilpaillaan Supercar Lites -luokan nimellä, mutta kyseessä on siis sama kalusto millä kilpaillaan RX2-sarjassa. Kallio debytoi RallyX Nordic -sarjassa viime vuonna voitokkaasti Kouvolan osakilpailussa ja kellokoskelainen lähtee hakemaan toista voittoaan toukokuussa Ruotsin Höljesistä, missä ajetaan sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua. Höljesin RallyX Nordic -osakilpailut ajetaan Portugalin ja Norjan RX2-kilpailujen välissä 23.-24. toukokuuta.

Parhaillaan Santahaminassa varusmiespalveluksen viimeisiä “käskyjä” vastaanottavan Kallion tavoitteet autourheilussa ei pelkästään tämän vuoden osalta, vaan myös tulevaisuuden osalta on asetettu korkealle.

– Päätavoitteeni on ajaa autourheilusta itselleni ammatti ja sen eteen teemme yhteistyökumppaneiden kanssa kovasti töitä ja siihen tähdätään. Ensimmäiseksi pitää menestyä nykyisessä sarjassa. On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan rallicross lajina tulevaisuudessa kehittyy. Tuleeko sarjaan sähköautot vai mitä tapahtuu. Lajissa on paljon potentiaalia, Kallio arvioi.

Lue myös! Spa ja Kouvola Kallion menestyskauden kohokohdat – “Unohtumaton fiilis kilpailla” (16.12.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit