MOTORSPORT

Rytkönen yhteistyöhön Betomik Racingin kanssa, Oulu kutsuu – “Mieletön fiilis”

Viime vuoden elokuussa rallicrossin MM-sarjan Kouvolan osakilpailuissa huikeita otteita esittänyt Juha Rytkönen kilpailee tänä viikonloppuna Oulussa ja RallyX Nordic -sarjan kauden viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa.

Juha Rytkösen, 29, kohdalla kilpailutauko ehti venähtää hurjan pitkäksi. Rytkösen oli tarkoitus kilpailla viime vuonna menestyksekkäästi sujuneen Kouvolan MM-viikonlopun jälkeen myös muissa MM-sarjan osakilpailuissa, mutta koronan peruessa useita loppukauden kilpailuja, ei Rytköstä enää kilpailuissa nähty. Nyt Rytkönen tekee paluun, kun suonenjokelainen osallistuu tänä viikonloppuna RallyX Nordic -sarjan kauden viidenteen ja kuudenteen osakilpailuun Oulussa.

– On tässä aika pitkään kaikkea veivattu ja odotettu asioita tapahtuviksi. Nyt on päästy jo testaamaan ja kohta ajetaan kilpaa. Jonkinlainen kivi tippuu harteilta, kun pääsee vihdoin tositoimiin. Fiilis on ihan mieletön, MM-debyytissään Kouvolassa sensaatiomaisesti toiseksi ajanut Rytkönen hehkuttaa tiedotteessaan.

Rytkönen on tänä vuonna ajanut testiä liettualaisen ES Motorsport -tiimin Skodalla, sekä Mikko Ikosen johtaman Betomik Racing -tiimin Fordilla, jolla Rytkönen myös kilpailee Oulussa.

– Betomikin auto tuntui heti hyvältä ja olemme päässeet koko ajan paremmin sen kanssa sinuiksi. Vähimmäistavoitteena on päästä finaaliin, mutta voitto se on aina mielessä, Rytkönen sanoo.

RallyX Nordic on rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja, joka vuosittain kerää mukaan useita lajin kovia nimiä, jotka ovat niittäneet menestystä MM- ja/tai EM-sarjassa. Oulussa Rytkönen saa vastaansa tuttuja kilpakumppaneita viime vuoden Kouvolan MM-viikonlopusta, kun mukana ovat muun muassa lajilegenda Johan Kristoffersson, Suomen tämän hetken ykkösnimi Niclas Grönholm, Fraser McConnell, Sondre Evjen, sekä Jere Kalliokoski.

– Sarja on ollut äärimmäisen kovatasoinen tänä vuonna. Se on hieno mittari tarkastella vauhtiamme. Tiedostamme, että finaalipaikka on kovan työn takana, mutta yhtään ei silti lähdetä nöyristelemään, Rytkönen vakuuttaa.

 

Mikko Ikosen tyylinäyte autolla, jolla Juha Rytkönen kilpailee tänä viikonloppuna Oulussa (Kuva: RPF).

 

 

“Juhalla oli tarve löytää hyvä auto”

Auto jolla Rytkönen kilpailee, on nähty aiemmin Ikosen käsissä muun muassa EM-sarjassa, sekä juuri RallyX Nordic -sarjassa, missä Ikonen saavutti kaudella 2019 yhden kolmannen sijan. Ikonen myöntää, että omat ajohommat ovat hiljalleen jäämässä taka-alalle ja keskittyminen siirtyy jatkossa enemmän ja enemmän oman tiimin vetämiseen.

Ikosen yritys Betomik on ollut jo pitkään tuttu näky autourheilussa eri urheilijoiden autojen teippauksissa ja ajopuvuissa, Ikosen tehdessä arvokasta tukityötä lajin harrastajien ja lupaavien urheilijoiden parissa.

– Meillä synkkasi heti hyvin Juhan kanssa ja yhteistyö löytyi nopeasti. Juhalla oli tarve löytää hyvä auto ja minä olen jo miettinyt, että voisin pikkuhiljaa ruveta pyörittämään omaa tiimiä. Asiat kieltämättä loksahtivat nopeasti kohdilleen. Minä en tee tätä bisnesmielessä, vaan haluan mahdollisimman hyvän lopputuloksen kuten Juhakin. Kuski tekee itse tavoitteensa. Me tiiminä pyrimme tarjoamaan kaikki eväät tavoitteen täyttämiseksi, Ikonen taustoittaa.

Tiedotteen mukaan Betomik Racing -tiimin ja Rytkösen yhteistyötä on tarkoitus jatkaa tänä vuonna myös MM-sarjan puolella.

– Oulun kisan lisäksi tarkoituksena on ajaa joitakin valikoituja MM-sarjan kisoja. Taso täällä Oulussa on niin kova, että jos pärjäämme täällä, voimme lähteä tavoittelemaan isoja asioita myös MM-karkeloista. Tämän kauden tavoitteena on käyttää jokainen näyttöpaikka mahdollisimman hyvin hyväkseen, jotta kaudeksi 2022 pääsemme kiertämään kunnolla isoja sarjoja. Iso kiitos jo nyt sekä Mikolle, että kaikille yhteistyökumppaneilleni, Rytkönen päätti.

RallyX Nordic -sarjan kaksi osakilpailua ajetaan tänä viikonloppuna OuluZonen radalla. Lauantaina ohjelmassa on kauden viides ja sunnuntaina kuudes osakilpailu.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

RallyX Nordic kolmatta kertaa Suomessa – Oulussa tasokas suomalaisedustus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com