Rytkönen ylsi tavoitteeseensa, finaalipaikka tuli – “Äärettömän kova juttu”

25.8.2021 / 21:36
Juha Rytkönen taituroi kuudenneksi Höljesin MM-osakilpailussa (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Rytkönen starttasi rallicrossin MM-sarjan kauden toiseen osakilpailuun Höljesissä, Ruotsissa tavoitteenaan finaalipaikka. Betomik Racing -tiimin kuljettajan tavoite täyttyi ja loppusijoitus oli parhaana suomalaisena kuudes.

Höljesin kilpailuviikonlopun lauantaina 30 vuotta täyttänyt Juha Rytkönen kilpaili rallicrossin MM-sarjassa urallaan nyt neljättä kertaa. Vaikka Höljesin legendaarinen rata Rytköselle täysin uusi tuttavuus olikin, niin silti Betomik Racing -tiimin kuljettaja meni ja selvitti tiensä Ford Fiestalla aina finaaliin asti, missä sijoitus oli kuudes. Eroa voittajaan, Timmy Hanseniin, kertyi reilut neljä ja puoli sekuntia, kun taas kolmas sija jäi kolmen sekunnin päähän.

– Finaalissa ei vain ihan vielä vauhti riittänyt. Auton säädöt olivat kuitenkin paljon paremmat. Pientä säätöä vielä ja sitten olemme jo lähellä kärkijätkien vauhtia, Rytkönen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Finaalipaikan tavoittelu käynnistyi huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun lauantaina ajetusta ensimmäisestä alkuerästä tuloksena oli keskeytys. Toisessa alkuerässä Rytkönen ylsi kuudenteen sijaan.

– Osuimme ensimmäisessä erässä Kevinin (Hansen) kanssa yhteen ja siinä meni lopulta kaikki etupyörän ripustukset ja myös takapyörä. Nollasimme tilanteen ja saimme hyvän tuloksen päivän toisesta erästä, Rytkönen kertasi.

Kolmannessa alkuerässä sunnuntaina Rytkönen taituroi kolmanneksi nopeimman ajan ja kun neljäs alkuerä toi kuudennen sijan, tiesi se kokonaispisteissä seitsemättä sijaa. Semifinaaleissa Rytkönen starttasi ensimmäisen lähdön neljännestä ruudusta, vierellään kilpailun toinen suomalaisedustaja, Niclas Grönholm. Ruutulipulla Rytkösen sijoitus oli neljäs, mikä olisi tiennyt putoamista finaalista, mutta Grönholmin aikarangaistus nosti Rytkösen kolmanneksi ja finaaliin.

– Sunnuntaina tuli sitten jo kolmas sija, mutta sen jälkeen vauhtia vähän hävisi. Semifinaalissa tuulilasiin tuli jotain mutaa, joka ei lähtenyt millään pois. Ajoin puoliksi sokkona sen mitä pystyin. Vähän tuurilla pääsimme finaaliin, mutta on se silti äärettömän kova juttu näissä karkeloissa, Rytkönen sanoi.

Espanjassa kauden MM-avauksessa yhdeksänneksi ja nyt Höljesissä kuudenneksi sijoittunut Rytkönen korosti kilpailun jälkeen, että vauhtiin on tullut kesän aikana selkeää kehitystä.

– Emme ole enää kaukana palkintosijoista, puhutaan enää ihan muutamasta kymmenyksestä per kierros. Mahtui sinne toki omiakin pieniä ajovirheitä, mutta pitää muistaa, että ajoin täällä ensimmäistä kertaa ja näitä jätkiä vastaan pitää mennä ihan hemmetin kovaa, Rytkönen muistutti.

Betomik Racing -tiimi on MM-ympyröissä varsin uusi tulokas, kiersihän Mikko Ikosen tiimi aiemmin kansainvälisiä ratoja EM-sarjan, sekä RallyX Nordic -sarjojen puolella. Rytköseltä Ikosen tiimi saa osakseen pelkkiä kehuja.

– Mielettömän iso kiitos tiimille! Jätkät eivät valittaneet missään vaiheessa, vaan laittoivat aina auton kuntoon, vaikka se oli välillä saakelin rajussa kunnossa. Tämä tulos tuo varmasti lisää luottoa koko meidän tiimillemme. Iso kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille ja faneille. Sain valtavan määrän viestejä viikonlopun aikana. Niistä saa paljon energiaa ja hyvää fiilistä, Rytkönen hehkutti.

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Loheacissa, Ranskassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Rytkösen kausi jatkunee näillä näkymin Riiassa, Latviassa, missä ajetaan kaksi MM-osakilpailua kaksi viikkoa Loheacin viikonlopun jälkeen.

Rytkösen tulokset rallicrossin MM-sarjassa

2. Kouvola 2020
6. Ruotsi 2021
8. Kouvola 2020
9. Espanja 2021

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit