Rytkösen huikea lauantai hetki hetkeltä – “En todellakaan olisi uskonut tähän”

30.8.2020 / 08:02
Kaksi maailmanmestaria ja MM-debytantti (Kuva: Set Promotion / Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Siinä missä rallicrossin MM-sarjan Kouvolassa lauantaina ajetun kauden kolmannen osakilpailun jälkeen kilpailun voittaja Johan Kristoffersson, sekä kolmanneksi sijoittunut Timmy Hansen juhlivat saavutuksiaan jo rutiinilla, oli palkintopallille heti MM-debyytissään noussut Juha Rytkönen suorastaan pakahtua onnesta.

Eikä mikään ihme, sillä kun alla oli vasta kuusi Supercar-luokan autolla ajettua kilpailua, oli Juha Rytkösen, 29, suoritus MM-debyytissään äärimmäisen kovatasoisessa kilpailussa huikea. Rytkönen oli alkuerissä paras suomalainen keräten neljänneksi eniten pisteitä, ajoi semifinaalilähdössä voittoon ja raapaisi vielä finaalista sen kuuluisan kirsikan kakun päälle saapuen ruutulipulle toisena.

– On uskomattomat fiilikset, tuntuu kyllä hienolta! En todellakaan olisi etukäteen uskonut tähän. Ajattelin, että hyvin on mennyt, jos semifinaaleissa ollaan mukana, Rytkönen kommentoi tuoreeltaan finaalin ja palkintoseremonian jälkeen.

Rytkönen urakoi aamupäivän vapaissa harjoituksissa 14 kierrosta ja oli pitkään neljän nopeimman joukossa. Lopulta nopein kierrosaika riitti 10. sijaan, mutta eroa Kristofferssoniin oli vain reilut kuusi sekunnin kymmenystä. Normaalisti tuollainen ero yhdellä kierroksella rallicrossissa on suht’ paljon, mutta Rytkösen kohdalla pitää muistaa, että suonenjokelainen vasta haki tuntumaa autoonsa, GRX-tiimin Hyundaihin. Hyvä aamupäivä toi lisää itseluottamusta alkueriin.

– Kyllä se antoi paljon lisää itseluottamusta, vaikka auto ei ihan vielä tuntunutkaan hyvältä, Rytkönen kommentoi toisen alkuerän jälkeen.

Ensimmäisessä alkuerässä Rytkönen näytti välittömästi niin kilpakumppaneilleen, kuin myös yleisölle, että vaikka kyseessä onkin hänen uran ensimmäinen MM-startti, niin nyt puhutaan äärimmäisen lahjakkaasta ja kovista haasteista rakastavasta kuljettajasta: neljänneksi nopein aika ja tappiota toiseksi sijoittuneeseen Mattias Ekströmiin, vuoden 2016 maailmanmestariin, tuli vain puoli sekuntia.

Suorituksen arvoa nostaa entisestään se, että Rytkönen myönsi kilpailun jälkeen UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa, että ainoa lauantain kilpailupäivästä harmittamaan jäänyt asia liittyi juuri ensimmäiseen alkuerävaiheeseen.

– Kolmannella kierroksella yksi mutka meni vähän leveäksi ja siinä meni sekunti aikaa, Rytkönen muisteli kilpailun alkuvaiheita.

Toisessa alkuerävaiheessa ja sen viimeisessä, neljännessä lähdössä, kohtasivat ensimmäisen alkuerävaiheen viisi nopeinta kuljettajaa. Kun neljännestä ruudusta startannut Rytkönen vilkaisi autonsa ikkunasta oikealle, näki hän vierellään lajin kolme maailmanmestaria: Kristofferssonin, Ekströmin, sekä Timmy Hansenin. Vasemmalle puolelle, radan ulkoreunaan ja viidenteen ruutuun, asettui puolestaan tiimikaveri Niclas Grönholm.

– “Topin” (Toomas Heikkinen) kanssa tehtiin sellainen taktiikka, että otetaan todella hyvä startti ja koitetaan ulkokautta mennä muiden eteen. Mutta sitten tuli pikku klikki ja siitä ulos radalta. Ei onnistunut, viidenneksi sijoittunut Rytkönen kommentoi äärimmäisen kovatasoisen ja samalla historiallisen alkuerälähdön jälkeen, koskaan aiemmin kun ei oltu nähty kolmea lajin maailmanmestaria samassa lähdössä alkuerävaiheessa.

 

Fanit piirittivät huikean MM-debyytin ajaneen Juha Rytkösen heti tuoreeltaan kilpailun jälkeen (Kuva: Jari Hotti).

 

“Sieltä tulee kaikkea hauskaa huumoria”

Kahden alkuerävaiheen jälkeen Rytkönen ja Grönholm olivat kokonaispisteissä tasatilanteessa, sijoilla viisi ja kuusi. Rytkönen myönsi, että tilanne tuli hänelle yllätyksenä.

– On tottakai yllätys, Niclas kun on kuitenkin paljon ajanut tuolla autolla ja kiertänyt paljon, niin on mukava nähdä, että omakin vauhti riittää, Rytkönen pohti ennen kolmatta ja viimeistä alkuerää.

Kolmas alkuerä onnistui Rytköseltä jälleen erinomaisesti ja neljänneksi nopein aika tiesi alkuerien kokonaispisteissä neljättä sijaa ja sen myötä eturivin lähtöpaikkaa semifinaaliin. Paalupaikalta finaalipaikan tavoitteluun starttasi Ekström, mutta huippustartin ottanut Rytkönen pyyhkäisi ruotsalaisesta ohi heti välittömästi startin jälkeen ja ajoi lopulta ykkösenä ruutulipulle, kun taas Ekströmin taival päättyi keskeytykseen Audin sähköongelmien seurauksena.

Finaalissa paalupaikalta starttasi Kristoffersson ja kakkosruudusta Rytkönen. Toisesta rivistä löytyivät Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, kun taas kolmanteen riviin asettuivat Grönholm ja Timo Scheider.

– Finaalia odotellessa oli aika rento fiilis. Ihan niin kuin semifinaalissa, niin ajattelin, että otan huippustartin, Rytkönen muisteli ajatuksiaan juuri hetki ennen finaalin käynnistymistä.

Rallicrossissa “spotterilla” eli radiomiehellä on tärkeä rooli. Hän tarkkailee radan tapahtumia kilpailulähdön aikana ja ilmoittaa kuljettajalle milloin on oikea hetki mennä lisälenkille eli jokerille. “Spotterin” roolissa nähdään MM-sarjassa muun muassa tallipäälliköitä, sekä huippukuljettajia, joko statuksella ex, tai kuten Rytkösen tapauksessa, niin voidaan puhua huippukuljettajasta, jonka ura kuljettajana jatkuu edelleen, onhan Rytkösen radiomiehenä Toomas “Topi” Heikkinen, rallicrossin MM-sarjan vuoden 2014 hopeamitalisti.

– “Topi” on kyllä hyvä luurien päässä! Saa huulet ylöspäin, kun odottelen viivalla lähtöä. Sieltä tulee kaikkea hauskaa huumoria, Rytkönen naurahti.

Rytkönen sai finaalissa hyvän startin, mutta niin sai myös Kristoffersson, joka meni ja nappasi uransa 22. MM-osakilpailuvoiton. Rytkönen hävisi kaksinkertaiselle maailmanmestarille reilut kolme sekuntia ja pääsi maaliintulon jälkeen juhlimaan komeaa kakkossijaa. Samalla Rytkösestä tuli ensimmäinen suomalaiskuljettaja, joka on onnistunut saavuttamaan heti MM-debyytistään palkintosijoituksen.

– Taktiikat osui ihan kohdalleen koko päivänä. Ei finaalin alla alkanut sade oikeastaan huolestuttanut, se oli kuitenkin niin vähäistä. Aamu meni tietysti opetellessa, mutta sunnuntaina ollaan valmiimpia. Kyllähän Johan on vaikeasti voitettava. Yritetään parantaa jokaisella osa-alueella ja taistellaan huomennakin palkintosijoituksesta, Rytkönen vakuutti.

Rytkönen kirjautti heti ensimmäisessä kilpailussaan GRX-tiimissä tiimin parhaan sijoituksen MM-sarjassa tähän mennessä tällä kaudella, parhaan alkuerien kokonaistuloksen tähän mennessä tällä kaudella, sekä ensimmäisen lähtövoiton semifinaalien osalta GRX-tiimille tällä kaudella. Toinen, neljäs ja kymmenes. Siinä GRX-tiimin kuljettajien, Rytkösen, Grönholmin ja Timer Timerzyanovin, sijoitukset lauantain osalta.

– Kyllähän se tietysti hienolta tuntuu, että pystyi olemaan nopein Hyundai tällä kokemuksella ja ei ole kuitenkaan paljon testiä alla. On kyllä hieno tiimi kaikin puolin. Mekaanikot on aivan loistavia ja kaikki toimii hienosti, Rytkönen hehkutti Marcus Grönholmin GRX:n ja Pinomäen veljesten Jussin ja Kallen johtaman Set Promotionin yhteistiimiä.

Sunnuntain tapahtumat Kouvolassa ajojen osalta käynnistyvät kello 9.00 lämmittelyajon merkeissä. Ensimmäiset alkuerät puolestaan polkaistaan käyntiin kello 9.40.

Lue myös! Juha Rytkösen uran kannalta merkittävin päätös syntyi jouluaattona – “Päähänpisto” (27.8.2020)

Teksti: Jari Hotti, Kouvola
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit