Rytkösen kausi jatkuu Belgiassa, Latvia tarjosi paljon oppia – “Haastava reissu”

27.9.2021 / 17:16
Juha Rytkösen kausi jatkuu lokakuussa Belgian MM-rallicrossilla (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Rytkönen ei yltänyt finaaliin rallicrossin MM-sarjan kauden neljännessä ja viidennessä osakilpailussa, jotka ajettiin Riiassa, Latviassa.

Betomik Racing -tiimin Juha Rytkönen, 30, teki siinä mielessä tasaista työtä Riiassa, Latviassa, että MM-sarjan neljännessä ja viidennessä osakilpailussa sijoitukset olivat molempina päivinä täsmälleen samat. Alkuerissä Rytkönen oli molempina päivinä kymmenes ja semifinaali päättyi sekä lauantaina, että sunnuntaina viiden kuljettajan lähdössä viidenteen sijaan.

– Haastava reissu tuli tehtyä. Ei ole helppoa taistella miehiä vastaan, jotka ovat samoja ratoja ajaneet jo kymmenen vuotta. Saimme kuitenkin tärkeää treeniä ja kokemusta tällaisesta radasta, joka on pelkkää asvalttia, Rytkönen kommentoi tiedotteessaan kahden osakilpailun viikonlopun jälkeen.

Parhaimmillaan Rytkönen ylsi alkuerissä seitsemänneksi nopeimpaan aikaan ja tämä tapahtui kertaalleen molempina kilpailupäivinä. Lauantaina Rytkönen keräsi alkueräpisteitä 104 ja sunnuntaina 107. Bikerniekin rata Riiassa, Latviassa eroaa profiililtaan varsin paljon MM-sarjan muista radoista. Rytkönen kilpaili Bikerniekissä nyt ensimmäistä kertaa urallaan.

– On ihan mielettömän vaikeaa löytää ajotapaa tällaiselle radalle, jolla ajaa kunnolla kilpaa ensimmäistä kertaa. Muilla jätkillä on kuitenkin joka mutka hallussa ja autot viimeiseen asti viritetty. Joskus se on tämä raaka työvaihe ja oppiminen vain tehtävä, Rytkönen korosti.

Ei Rytkönen ilman ykkössijoja Latvian reissullaan jäänyt, sillä molempina päivinä suonenjokelaisen reaktioaika semifinaalilähdön startissa oli paras. MM-sarjan tasosta jotain kertoo se, että EM-sarjan puolella Rytkösen sunnuntain semifinaalin aika 5.06,792 olisi riittänyt aina voittoon asti. EM-sarjassa semifinaaleissa parhaan ajan tehneen Fabien Paillerin suoritus oli 5.06,892 ja kilpailun voittaneen Janis Baumaniksen finaalisuoritus 5.09,044.

– Kovimpien kaverien ja autojen kyydissä ei vain vielä pysytä. Ajaminen menee äkkiä yliyrittämisen puolelle, kun kaverit karkaavat maisemaan. MM-sarja on niin hiton tasainen, että siellä ei puuhastelulla pärjää. Silti on annettava iso kiitos tiimille, joka teki kovasti töitä ja varmisti joka lähtöön toimivan kaluston. Miehen pitää vain vielä treenata, Rytkönen ruoski itseään.

Rallicrossin MM-sarjan RX1-luokan kauden kuudes osakilpailu ajetaan Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa 9.-10. lokakuuta. Kyseinen rata on Rytköselle uusi tuttavuus, mutta toisaalta MM-sarjan kuljettajista kukaan ei ole siellä yhtä kertaa enempää kilpaillut, Spa-Francorchampsin rata kun on isännöinyt rallicrossin MM-sarjan osakilpailua aiemmin vain kerran, vuonna 2019.

– Siellä on vähän erilainen rata, mitä aiemmissa kisoissa, jos Ruotsia ei lasketa. Jopa soraa on luvassa, sekä enemmän hitaita mutkia. Varmasti jatketaan taistelua ja pistetään kaikki likoon kuten tähän mennessä on tehty. Täälläkin oli kaikki pelissä ja tiimi teki mahtavaa työtä. Ikävä kyllä tämän parempaa suoritusta ei nyt voitu tarjota. Otetaan tästä opiksi ja tullaan entistä vahvempina takaisin, Rytkönen vakuutti.

MM-sarjan RX1-luokan kuljettajat Belgiassa

1 Johan Kristoffersson (SWE) Audi S1
2 Oliver O’Donovan (IRL) Ford Fiesta
9 Kevin Hansen (SWE) Peugeot 208
18 Juha Rytkönen Ford Fiesta
21 Timmy Hansen (SWE) Peugeot 208
23 Krisztian Szabo (HUN) Hyundai i20
44 Timo Scheider (GER) Seat Ibiza
68 Niclas Grönholm Hyundai i20
69 Kevin Abbring (NED) Renault Megane RS
84 Herve Knapick (FRA) Citroen DS3
91 Enzo Ide (BEL) Audi S1
92 Anton Marklund (SWE) Hyundai i20

MM-sarjan RX1-luokan pistetilanne 5/9 osakilpailua

1) Timmy Hansen (SWE) 130
2) Kevin Hansen (SWE) 113
3) Johan Kristoffersson (SWE) 110
4) Niclas Grönholm 107
5) Krisztian Szabo (HUN) 88
6) Kevin Abbring (NED) 79
7) Timo Scheider (GER) 64
8) Enzo Ide (BEL) 57
9) Juha Rytkönen 43
10) Mattias Ekström (SWE) 37

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Huikea korona-ajan huutokauppa käynnistyi – Avauksessa ainutlaatuisia kohteita


Facebook kommentit