Saako Salo toivomansa korjauksen CV:hen Pohjanmaa Rallin osalta? – “Omintakeinen kilpailu”

15.6.2018 / 17:12
Juha Salo Kouvolan SM-rallissa (Kuva: Jari Nurminen / RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Seinäjoen ympäristössä. SM-sarjaa jo kolmella eri vuosikymmenellä ajaneelle ja peräti kymmenen rallin Suomen mestaruutta voittaneelle Juha Salolle Pohjanmaa Ralli tekee karkkilalaisen CV:hen varsin harvinaisen puutteen.

Tammikuussa Rovaniemellä, hetki ennen rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailun starttia, Juha Salo pohti UrheiluUutiset.comin haastattelussa SM-sarjan tämänvuotista kilpailukalenteria. Vastausta siihen mikä olisi Salon suosikkikilpailu, kokenut ja menestynyt rattitaituri ei osannut antaa, mutta useita vaihtoehtoja Salo kuitenkin nimesi.

– Tunturiralli on ehdottomasti yksi niistä. Mikkeli on tottakai myös hieno ja talvirallit yleensäkin, ne kaikki on hienoja. Itärallista olen aina tykännyt, siellä olen aina tykännyt ajaa. Nopeat ja haastavat tiet. Pohjanmaa Ralli on vähän erityyppinen, siellä en ole koskaan ollut vahvimmillani, Salo pohti.

Pohjanmaa Ralli on todellakin ollut Salon uralla jonkinlainen akilleen kantapää. Siinä missä Salo on nakuttanut menestystä vuosien saatossa monessa muussa kotimaisessa rallissa, niin Pohjanmaa Ralli on ollut poikkeus. Vuonna 2013 Salo ajoi neljänneksi, 2014 sijoitus oli viides ja vuonna 2015 kuudes. Ei voittoa, ei palkintosijoitusta.

– Pohjanmaa Rallia en tosiaan ole koskaan voittanut. Olisihan se kiva korjata tänä vuonna. Se on aika omintakainen kilpailu, ei missään nimessä helppo kilpailu, Salo totesi puolisen vuotta sitten.

 

Hae Lainaa

 

“Päätettiin tehdä toisenlainen juttu”

SM-sarjan talvikaudella Salo ei päässyt missään vaiheessa sellaiseen iskuun mitä oli ennen kauden alkua toivonut. Rovaniemen yhdeksäs ja Mikkelin kuudes sija olivat aivan jotain muuta mihin Salo, rallin kymmenkertainen Suomen mestari, on urallaan tottunut. Talvikauden viimeinen osakilpailu päättyi Joensuussa keskeytykseen, mutta kesäkauden avaus Kouvolassa toukokuussa antoi jo viitteitä paremmasta, missä sijoitus oli viides.

– Ero kärkeen oli vähän maltillisempi, että siinä mielessä oikeaan suuntaan. Tyytyväinen, mutta kuitenkin sitten taas pettynyt, Salo pyöritteli kilpailun jälkeen.

Nuotin osalta Salo ei ollut Kouvolan kilpailupäiväänsä tyytyväinen.

– Tein liian varovaisen nuotin ykköspätkälle ja se sitten kostautui myös nelosella, mikä oli ykkönen uudestaan. Jäätiin siellä varmaan se 15-20 sekuntia kärjelle. Jos se olisi ajettu samassa suhteessa kuin kakkonen ja kolmonen, niin edellytykset olisi ollut vastata näiden muiden paitsi (Nikolay) Gryazinin vauhtiin. Kilpailu kärjessä on niin kovaa, että nuottien pitää olla myös rohkeammat, Salo korosti.

Jos oli vauhti kuitenkin selkeästi parempaa Kouvolassa talvikauden SM-ralleihin verrattuna, niin myös Salon “luottoleijona” Peugeot oli saanut ylleen uuden värityksen.

– Jatkettiin US Partsin (Gulfin maahantuoja) kanssa yhteistyötä. He ei kuitenkaan halunnut enää sitä mainostaa, joten se sitten poistui tässä kohtaa. Päätettiin sitten tehdä tälläinen toisenlainen juttu, Salo taustoitti.

 

Selivaara logo 2017

 

“Tiestö on tunnetusti nopeaa”

Pohjanmaa Rallissa Salo haluaa saada jatkoa niille hyville asioille mitä Kouvolassa ajamiseen löytyi.

– Tavoitteemme on Seinäjoella jatkaa siitä, mihin Kouvolassa jäätiin. Pitää vetää vaan niin kovaa kuin pystyy. Ei siinä sen kummempaa taktiikkaa tarvitse miettiä, Salo sanoo tiedotteessaan.

Salo on SM1-luokan pisteissä neljän ajetun osakilpailun jälkeen sijalla seitsemän. Kolmanteen sijaan on matkaa 25 pistettä. Kouvolan osakilpailun jälkeisissä testeissä Salo hioi auton säätöjen lisäksi hieman myös omaa ajamistaan.

– Taistelu rallin SM-sarjassa on nyt niin kovaa ja tasaista, että kaikki sekunnin kymmenykset ratkaisevat. Pienet muutokset ajotekniikkaani ovat tuottaneet tulosta ja niitä asioita on tässä kahdessa lyhyessä testissä hierottu vielä paremmin kohdilleen. Hyvillä fiiliksillä lähdemme Seinäjoelle kilpailemaan.

Reitin suhteen luvassa on viikonloppuna Pohjanmaalle ominaisia elementtejä.

– Etelä-Pohjanmaan tiestö on tunnetusti nopeaa ja se sisältää pitkiäkin suoria, joita seuraa tiukat mutkat tai risteys. Kouvolassa ajettiin hieman saman tyyppisillä teillä ja löysimme myös Kanta-Hämeestä yhden vastaavanlaisen testitien, jossa pääsimme treenaamaan risteysajoa, Salo toteaa.

Salo Racingin tiimissä kaikki on valmista SM-sarjan kauden viidenteen osakilpailuun.

– Automme toimii hienosti ja se on säädöiltään kunnossa. Meidän kokonaisuuteen sopii mahdollisimman kesäiset ajo-olosuhteet, joten toivon viikonlopulle lämpöä ja auringonpaistetta. Salo päätti.

Seinäjoen SM-ralli, Pohjanmaa Ralli, käynnistyy perjantai-iltana kello 19.24. Perjantaina ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ja lauantaina kuusi erikoiskoetta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit