Sääntökirja esiin – Suninen edelleen mukana mestaruustaistelussa!

30.10.2016 / 16:48
WRC2-luokan maailmanmestaruuden voittaa Teemu Suninen tai Esapekka Lappi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Aiemmin sunnuntaina uutisoimme, että Pontus Tidemandin ohitettua Teemu Sunisen Walesin MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella, Sunisen mahdollisuus WRC2-luokan maailmanmestaruus olisi mennyt. Tarkistus sääntökirjan sivuilta kuitenkin osoittaa sen, että itse asiassa Suninen on edelleen mukana mestaruustaistelussa ja mestaruus tulee näin ollen varmuudella tänä vuonna Suomeen.

Teemu Suninen nousi Walesin MM-rallin kolmannella sijallaan pisteissä tasoihin Elfyn Evansin kanssa, joka ei Walesissa ajanut, koska brittikuljettajan sääntöjen sallimat seitsemän osakilpailua oli jo ajettu tältä vuodelta. Nyt myös Sunisen seitsemän osakilpailua tulivat täyteen, joten mestaruusehdokkaista ainoastaan Walesissa voittanut Esapekka Lappi voi enää osallistua kauden päättävään Australian MM-ralliin, koska Lappi on ajanut tänä vuonna vasta kuusi kilpailua.

Tasapisteissä olevien Sunisen ja Evansin kauden suorituksia vertaillessa kaikki sääntöjen tarjoamat vaihtoehdot menevät tasan. Ensimmäisen kerran sääntöviidakkoa läpi käydessä kaksikon välille saadaan eroa keskinäisistä sijoituksista niistä ralleista, missä molemmat kuljettajat ovat olleet mukana. Tälläisiä ralleja löytyy tältä kaudelta vain yksi, Suomen MM-ralli heinäkuussa, missä Suninen oli toinen ja Evans kolmas. Tämä tulos nostaa lopulta Sunisen Evansin edelle ja tarjoaa suomalaiselle siis vielä mahdollisuuden mestaruuteen.

Lappi nousee mestariksi ohi Sunisen, mikäli hän sijoittuu Australiassa WRC2-luokassa vähintään toiseksi. Voitolla Lapin loppupisteet olisivat 130, kakkossijalla 123 ja kolmossijalla 120. Mikäli Lappi sijoittuisi kolmanneksi, olisi kaikkien kolmen kuljettajan pisteet silloin tasan. Suninen menee tässä kohtaa Lapin edelle, sillä voitot ovat tasan (3-3), mutta Sunisen Suomen MM-rallin kakkossijaan Lappi ei pysty vastaamaan, sillä voittojen jälkeen Lapin parhaat sijoitukset olisivat kolme kolmatta sijaa. Lapin pisteistä putoaa Australian jälkeen Italian kaksi pistettä (mikäli sijoittuu sijoille 1-8.), sillä loppupisteisiin lasketaan mukaan jokaiselta kuljettajalta kuusi parasta tulosta.

Australian MM-ralli ajetaan 17-20. marraskuuta.

WRC2-luokan korjattu pistetilanne Walesin jälkeen

1) Teemu Suninen 120
2) Elfyn Evans 120
3) Esapekka Lappi 107

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit