Sääolosuhteet uhkaavat peruuttaa Ruotsin MM-rallin

8.2.2016 / 11:01

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan toinen osakilpailu, tällä viikolla ajettava Ruotsin ralli, on joutunut peruutusuhan alle sääolosuhteiden takia. Plussan puolelle painunut lämpötila ja jatkuvat vesisateet ovat pistäneet erikoiskokeet niin huonoon kuntoon, että kilpailun järjestäjä joutuu tänään maanantaina pohtimaan vakavasti sitä pystytäänkö rallia ajamaan ollenkaan.

Maanantaina pidettävässä hätäkokouksessa Ruotsin rallin järjestäjät yhteistyössä FIA:n ja rallin MM-sarjan promoottorin kanssa käyvät tilannetta läpi ja vaihtoehtoina ovat joko tehdä muutoksia reittiin erikoiskokeiden peruutusten muodossa tai sitten perua koko ralli.

– On pelottavaa, kuinka nopeasti sää ja ennusteet voivat muuttua. Meillä oli hyvä jääkerros teillämme ja lupaavat ennusteet vielä viime perjantaina. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut merkittävästi, Ruotsin rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson kommentoi tilannetta rallin virallisessa tiedotteessa.

Rallin järjestäjät ovat viime päivinä seuranneet tarkkaan sitä miten teiden kunto muuttuu. Sääennuste viikonlopulle lupailee parempaa, mutta se ehtiikö tiet jäätyä uudelleen ajoissa, ei ole takeita.

– Pakkaskeliä ja jopa lumisadetta on ennustettu viikonlopulle, mutta isoin kysymys kuuluu, ehtivätkö tiet jäätyä uudestaan koska vain se mahdollistaa rallin järjestämisen. Alkuviikolle on luvattu vielä plusasteita tiistaille ja keskiviikolle, Ruotsin rallin reittipäällikkö Johan Magnusson taustoittaa.

Teiden kuntoa arvioitaessa tärkein asia on ennen kaikkea turvallisuus. Teiden on kestettävä niin kilpa-autojen rasitus, kuin myös pelastusautojen esteetön liikkuminen.

– Jos tie on vaarallinen, emme voi käyttää sitä. Se päätös tehdään ennen kaikkea kilpailijoiden ja katsojien turvallisuuden kannalta, kilpailunjohtaja Stig Rune muistuttaa tiedotteessa.

Ruotsin MM-rallin on tarkoitus käynnistyä alkuperäisen ohjelman mukaan torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella Karlstadissa. Perjantaille ja lauantain ohjelmaan on merkitty molemmille päiville kahdeksan ja päätöspäivälle sunnuntaille neljä erikoiskoetta.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit