Sahila hyökkää Ranskan soralle: ”Täysillä mennään, mutta järkevästi”

2.6.2017 / 08:55
Aki Sahila ja Rami Suorsa ovat Peugeotillaan valmiina ranskalaisen soran valloitukseen.

[ A- ] / [ A+ ]

Aki Sahilan rallikausi jatkuu viikonloppuna Ranskassa Terre du Diois –rallissa. Sahila ja kartanlukija Rami Suorsa ajavat Peugeot 208 Rally Cupissa. Kilpailu ajetaan soralla.

Kahden osakilpailun jälkeen Sahila on sarjan yhteispisteissä kahdeksantena (9p.) ja junioreiden puolella viidentenä. Sarjan kärjessä ajaa ranskalainen Laurent Pellier (31p.).

Sahila kilpailee Sainteloc Racingin kalustolla. Torstain ohjelmassa oli pieni testisessio.

– Auto tuntui oikein hyvältä. Kyllä auto alkaa olla jo tuttu ja osua käteen. Tehtiin myös pientä säätöä tallin insinöörien kanssa, mutta ehkä se ajamisen tärkein anti oli, että saatiin vähän taas ruostetta pois ranteista.

– Tämä ja seuraavakin kisa ovat minulle uusia. Vähän tässä on kelin suhteen arpomista vielä. Ennusteen mukaan kehittäisi ukkosmyrskyjä. Voi tulla aika mielenkiintoinen viikonloppu. Sahila kertoo.

Sahila ei lähde rynnäköimään suinpäin pohja-aikoja tai muita urotekoja. Ralliura on vasta nuori, runsaan vuoden, joten tärkeintä on edelleen ottaa talteen kaikki kilometrit maalintulon muodossa.

– Täysillä mennään, mutta järkevästi. Mielestäni viiden sakkiin on realistinen tavoite. Ennakkotietojen mukaan reitillä on jonkin verran korkeuseroja ja ajetaan mäensyrjää ylös ja alas, ja matkalla on aika paljon neulansilmiä, Sahila ennakoi.

Kilpailussa ajetaan 13 erikoiskoetta (136 kilometriä) lauantaina ja sunnuntaina. Sorarallien erikoisuus on nuotitustapa. Erikoiskokeet näet nuotitetaan varsinaisella kilpa-autolla aina kunkin kilpailupäivän aamuna.

Lähde: Aki Sahilan tiedote


Facebook kommentit