Sähköautot ulos finaalista, Haapamäeltä pirteä debyytti – “Ulostullessa pieni virhe”

14.5.2021 / 16:13
Henri Haapamäki kilpaili nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisessä kilpailussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjassa RallyX Nordicissa tehtiin torstaina historiaa, kun ensimmäistä kertaa samassa Supercar-luokassa kansainvälisen sarjan kilpailussa kilpailivat niin polttomoottoriautot, kuin uudet täyssähköautotkin.

Täyssähköautoja lähtöviivalle Ruotsin Höljesissä asettui kaksi kappaletta ja niiden ratissa nähtiin rallicrossin MM-sarjan historian yksi menestyneimmistä kuljettajista, norjalainen Andreas Bakkerud, sekä Henri Haapamäki, joka kilpaili nyt ensimmäistä kertaa rallicross-urallaan kansainvälisessä kilpailussa.

Heti ensimmäisessä alkuerävaiheessa Haapamäki sai maistuvan päänahan, kun sastamalainen jätti samassa lähdössä Bakkerudin taakseen. 15 kuljettajan joukossa Haapamäen aika riitti 10. sijaan ja sen verran tasaista työtä Jani Paasosen SweepBank-tiimin kuljettaja teki, että myös toisesta ja kolmannesta alkuerävaiheesta tuloksena oli 10. nopein aika. Alkuerien kokonaispisteissä Haapamäki oli myös kymmenes, Bakkerud yhdeksäs.

– Ihan nousujohteisesti saatiin ajettua, vaikka viimeisessä alkuerässä menikin jokeritaktiikka pieleen ja jouduttiin ajamaan hitaamman takana monta kierrosta. Mutta positiivinen yllätys oli, että pysyttiin näin lähellä kärkeä. Selväähän se on, että annetaan hiukan anteeksi, kun autossa on painoa akkujen takia reilusti enemmän kuin polttomoottoriautoissa, Haapamäki kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

 

Henri Haapamäki on rallicrossin SRC-luokan kaksinkertainen Suomen mestari (Kuva: RPF).

 

 

“Siellä koitetaan tietysti tehdä parhaamme”

Haapamäki lähti tavoittelemaan finaalipaikkaa toisesta semifinaalilähdöstä ja sen viitosruudusta. Vihreävalkoinen Ford liikahti viivalta hyvin ja ensimmäiset mutkat Haapamäki selvitti onnistuneesti läpi, siirtyen lisälenkille heti ensimmäiseltä kierrokselta. Kaikki näytti sujuvan hyvin, kunnes lisälenkin ulostulossa ajovirhe vei auton päin kaidetta.

– Startti meni tosi hyvin ja pääsin siinä toisen perässä mukavasti lisälenkille, mutta siinä tuli tehtyä ulostullessa pieni virhe, kun meni vähän yliyrittämiseksi. Osuin kaiteeseen ja spinnasin. Harmittaa todella paljon kun tuntui, että olisi voinut pysyä porukan perässä, eikä finaalipaikkakaan vaikuttanut ihan mahdottomalta, Haapamäki pohti tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Haapamäen ja Bakkerudin suoritukset torstaina olivat äärimmäisen tasaisia. Alkueristä kaksikko kirjautti lähes saman pistemäärän (102-103), semifinaalilähdöissä sijoitukset olivat lähes samat (viides, neljäs) ja loppusijoituksissakin kaksikko löytyi peräkkäisiltä sijoilta, kymmenes ja yhdeksäs. Kilpailut Höljesissä jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina, kun ohjelmassa on RallyX Nordic -sarjan kauden neljäs osakilpailu. Yksi jännityksen kohde silloin on ehdottomasti se, että nähdäänkö tällä kertaa edes toinen sähköautoista finaalikuusikossa.

– Viikonloppuna on onneksi luvassa vielä toinen mahdollisuus ja siellä koitetaan tietysti tehdä parhaamme, Haapamäki päätti.

Sähköautot vertailussa

Henri Haapamäki – Andreas Bakkerud

1. alkuerä: 3.08,446 (10.) – 3.10,600 (12.)
2. alkuerä: 3.08,557 (10.) – 3.08,504 (9.)
3. alkuerä: 3.10,271 (10.) – 3.06,712 (8.)

Alkuerien kokonaispisteet: 102 (10.) – 103 (9.)
Semifinaali: 3.59,710 (5.) – 3.54,789 (4.)

Loppusijoitus: 10. – 9.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit