MOTORSPORT

Salo haluaa tehdä Kouvolassa paluun voittajaksi – “Ei kun nilkka suorana vain menemään”

Rallin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kymenlaakson vauhdikkailla teillä Kouvolassa. Kauden SM-avauksessa Rovaniemellä yleiskilpailussa ja SM1-luokassa kolmanneksi ajanut Juha Salo lähtee Skoda Fabia R5:lla tavoittelemaan rallin ykkössijaa.

Juha Salo ja kartanlukija Topi Luhtinen lähtevät seitsemän erikoiskokeen reitille numerolla kaksi.

– Takaisin kärkeen on ehdoton tavoitteemme. Olen voittanut Kouvolassa muun muassa vuosina 2011 ja 2013, joten miksipä ei tälläkin kertaa. Meitä on ainakin viisi autokuntaa, joilla on sama tavoite. Pitää saada kova lyönti päälle heti alusta alkaen ja lähteä menemään. Kouvolassa ei ainakaan lumipölystä ole haittaa, Salo muistuttaa.

Salo sanoo, että edessä on haastava reitti. Kymenlaaksolaiset tiet ovat nopeita ja ne sisältävät paljon korkeuseroja.

– Reitillä on tapahtumaa ja haastetta löytyy, se on varma juttu. Lunta on reilusti, mutta pienoinen kysymysmerkki on se, että miten mahdolliset plusasteet vaikuttavat teiden kuntoon. Oli miten oli, olosuhteet ovat kaikille samat. Tosin olemme valmistautuneet ja tehneet työtä myös sen eteen, että kun valo ek:n lähdössä vaihtuu vihreäksi, meillä on kaikki nuoskakelillekin kunnossa.

Salo sanoo, että rallin SM-sarjan avauksen Arctic Lapland Rallyn kolmas sija oli ihan hyvä aloitus kaudelle.

– Hieman jäi harmittamaan, että Napapiirillä emme pystyneet hyödyntämään automme kaikkia ominaisuuksia. Skoda on SM-avauksen jälkeen huollettu ja on iskussa, joten ei kun nilkka suorana vain menemään. Odotukset ovat korkealla, mutta ajaa pitää kovaa, Salo päätti.

Lue myös! Salo teki Rovaniemellä paluun palkintopallille, Kouvolassa paluu voittajaksi? – “Paljon opittiin” (6.2.2019)

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com