Salo nousi kärkikymmenikön tuntumaan, vaikka startti oli epäonnekas – “Se ei huomannut meitä”

25.1.2019 / 23:56
Mika Salo mustalla Skoda Fabia R5 -autolla Tunturirallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Ex-F1-kuljettaja Mika Salon ensimmäinen ralli R5-luokan kalustolla käynnistyi epäonnekkaissa merkeissä, mutta loppua kohti päivä alkoi kääntyä parempaan päin.

Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen rallia seuraava yleisö oli ihmeissään, kun Mika Salo löytyi tulosluettelosta vasta riviltä 46. Eroa kärkeen oli tullut yli kaksi ja puoli minuuttia. Uran ensimmäinen ralli R5-luokan kalustolla ei startannut suinkaan lumihangessa vierailun merkeissä, vaan ongelmia aiheutti edessä ajanut hitaampi kuljettaja.

– Ekalla pätkällä ajettiin edessä ajava kiinni ja ajettiin perässä koko pätkä, kun se ei huomannut meitä ja ei päästänyt ohi. Siinä meni varmaan yli minuutti hukkaan ja ollaan sitä nyt yritetty ajaa kiinni, Salo kuvaili avauserikoiskokeen tapahtumia UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Kolmella seuraavalla erikoiskokeella Salo kolkutteli ek-ajoissa yleiskilpailun kärkikymmenikön sijoituksia, kunnes perjantain päätöserikoiskokeella Mäntyvaaran raviradalla sijoitus oli kahdeksas. Kokonaistilanteessa sijoitus on perjantain jälkeen yhdestoista ja eroa kymmenenteen sijaan on 16,8 sekuntia.

– Ihan hyvin on onnistuttu, mitään tilanteita ei ole ollut ja auto on aivan mielettömän hieno ajaa. Kaikki hyvin, ollaan parannettu vauhtia ja nautittu, Salo hymyili.

Taktiikka lauantain viidelle viimeiselle erikoiskokeelle on nelikohtainen “ohjelma”.

– Samalla tavalla jatketaan huomenna, ihan rennosti ja yritetään pitää hauskaa. Ja ajetaan maaliin.

Entä kasvaako nälkä syödessä ja Mika Salo nähdään vielä tänä vuonna mukana jossain toisessakin rallissa ja Skoda Fabia R5 -autolla?

– Ei, yksi ralli vuodessa ja tää on se, Salo naurahti.

Lue myös! Bottaksella nousujohteinen uran ensimmäinen rallipäivä – “Pääasia on nauttia” (25.1.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit