Salo suvereeni ykkönen Mäntässä, Ruotsalaisen taival jäi lyhyeksi

30.8.2019 / 12:51
Juha Salo juhli Riihimäen SM-rallissa SM1-luokan voittoa toukokuussa (Kuva: Markus Mäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime viikonloppuna ajettu Mänttä 200 Ajo -kilpailu oli odotetusti rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin Juha Salon näytöstä starista maaliin.

Juha Salo yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa ajoivat Mänttä 200 Ajon kaikille neljälle erikoiskokeelle (yhteispituus 47,34 kilometriä) pohja-ajan ja maalissa kaksikon voittomarginaali toiseksi ajaneeseen Juuso Metsälään oli 58,1 sekuntia. Salon tavoin myös Metsälä oli kilpailussa mukana Skoda Fabia R5 -autolla. Kolmanneksi sijoittui Juha Koljonen.

– Hyvä reissu. Ralli täytti tehtävänsä. Kokeilimme muutamia asioita tulevan viikonlopun SM-rallia varten ja nyt tiedämme miten niihin säätövaihtoehtoihin tulee suhtautua. Oli se helkkarin hyvä, että pääsin reilun kahden kuukauden mittaisen ajotauon jälkeen tositoimiin. Tiet olivat haastavia ja reissu täytti tehtävänsä. Kilpailu oli meille hyvä herätys takaisin kilvanajoon, Salo kommentoi kilpailun jälkeen.

Selvää on, että vastus tulevassa Laitilan SM-rallissa on jotain ihan muuta kuin mitä Mäntässä oli. Salolle tärkeää testikilpailussa olikin saada karisteltua “ruosteet” pois käsistä pitkän kilpailutauon jälkeen.

– Mäntässä nähdystä vauhdistamme pitää kymmenyksiä kilometriltä ottaa vielä pois, jonka jälkeen vauhtimme alkaa olla siinä missä sen kuuluukin olla. Testirallissa ei itsestään saa helposti irti sellaista latausta kuin pitäisi saada. Koko ajan tulee kytättyä, ettei tee virheitä. Sitä ajaa vähän safety-mode päällä, Salo kuvaili.

Salolla on hyviä muistoja Laitilan suunnalta, ajoihan karkkilalainen SM-rallin voittoon niissä maisemissa pari vuotta sitten.

– Laitilassa mennään sen minkä päästään. Jos tulee virhe, niin sen voi antaa anteeksi sillä, että on ainakin kaikkensa yrittänyt. Laitilan alueen tiet ovat ainakin ennen olleet enemmän kääntyileviä kuin luotisuoria. Nyt kun ruosteet on karistettu ranteista, niin pitää lähteä heti hyökkäämään täyttä, Salo suunnitteli.

Salon lisäksi SM-sarjan kovista nimistä Mäntässä mukana nähtiin muun muassa Esa Ruotsalainen, SM2-luokan pistejohtaja, joka tänä vuonna on voittanut luokkansa viidestä ajetusta osakilpailusta neljässä. Ruotsalaisen testikilpailusta tuli kuitenkin äärimmäisen lyhyt, Mitsubishi-kuljettaja kun ei nähnyt edes avauserikoiskokeen maalia.

– Vetoakseli katkesi. Pistettiin auto kuntoon ja siirryttiin toisaalle ajamaan testiä. Lopputuloksena hyvät nuottitreenit Mänttä Ajon reitiltä, sekä reilut treenikilsat loppuviimein, Ruotsalainen löysi pettymykseen päättyneestä kilpailusta ja kilpailupäivästä myös positiivisia puolia.

Yksi Mänttä 200 Ajon luokkavoittajista oli luokassa kuusi ykkösenä maaliin ajanut Pasi Laaksomaa, joka kukisti Kim Santalan 5,8 sekunnilla. Voitosta huolimatta Laaksomaan kilpailu ei kuitenkaan sujunut täysin ilman ongelmia.

– Rallimme käynnistyi varsin vaiherikkaasti jo lähdössä, kun huomasimme, että eturenkaassa oli vaurio ja se oli tietysti vaihdettava. Siinä sitten selvisi, että meillä olikin väärän seoksen vararenkaat mukana keliin nähden. Mutta niillä mentiin, joten ihan parasta mahdollista suorituskykyä ei nyt ehkä renkaista saatu irti, Laaksomaa totesi.

Muitakin ongelmia matkalle mahtui.

– Kisan aikana myös auton kytkin hieman reistaili ja se hajosikin sitten maalin jälkeisellä siirtymällä. Melko täpärälle meni, mutta luokkavoitto lämmittää mieltä todella paljon, Laaksomaa iloitsi.

Rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Laitilan ja lähikuntien ympäristössä lauantaina 31. elokuuta.

Mänttä 200 Ajon yleiskilpailun lopputulokset

1) Juha Salo (Skoda Fabia R5) 24.25,9
2) Juuso Metsälä (Skoda Fabia R5) + 58,1
3) Juha Koljonen (Subaru Impreza) + 1.34,5
4) Henri Hokkala (Peugeot 208 R2) + 1.46,2
5) Joni Seilo (Mitsubishi Lancer Evo IX) + 2.09,1
6) Nico Valkonen (Volkswagen Golf GTi 16V) + 2.14,1
7) Antero Laine (Skoda Fabia R5) + 2.23,1
8) Roope Korhonen (Citroen C2 R2) + 2.30,7
9) Marko Pulkkinen (BMW 325i E36) + 3.00,4
10) Henrik Koverola (BMW M3 E36) + 3.03,3

Luokkavoittajat

1 – Jouni Leppälahti
2 – Eero Kortelahti
3 – Tuomo Hannonen *
4 – Kari Kytölä
6 – Pasi Laaksomaa
7 – Juho Nykänen
8 – Jonni Ruottunen
10 – Juha Salo
11 – Henri Hokkala
12 – Nico Valkonen
13 – Timo Valkama
15 – Harri Välimäki
17 – Petri Söyring
18 – Mika Orbinski

* = Historicin yleiskilpailun voittaja

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit