Salo talvikauden kakkonen, mutta taistelukirvestä ei ole vielä haudattu – “Täytyy punoa kesälle uusia juonia”

12.3.2017 / 12:27
Juha Salo ajoi Tahkorallin yleiskilpailussa ja SM1-luokassa sijalle kaksi (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM1-luokan hallitseva Suomen mestari JUha Salo koki talvikaudella jotain sellaista mitä hän ei ole kokenut urallaan sitten vuoden 2012: palkintokaappiin ei talvikauden osakilpailuista tullut yhtään SM-rallin voittopokaalia. Kolmessa ajetussa SM-rallissa jokaisessa SM1-luokan toiseksi korkeimmat sarjapisteet kuitannut Salo ei kuitenkaan suostu hautaamaan vielä taistelukirvestä mestaruustaistelun suhteen.

Nyt ajettu Tahkoralli, rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu, sujui Juha Salon ja kartanlukija Jarno Ottmanin komennossa toiselta erikoiskokeelta aina viidennelle erikoiskokeeelle asti, missä Teemu Asunmaa nappasi ensimmäistä kertaa johtopaikan itselleen ja säilytti sen aina maaliin asti. Lopputuloksissa Asunmaan ja Salon välinen ero oli 6,2 sekuntia, kun se ennen viimeistä erikoiskoetta oli 1,9 sekuntia.

– Kyllä me kaikkemme vikalla pätkällä tehtiin, mutta Teemu oli muutaman sekunnin nopeampi. Kävi vähän niin kuin pelkäsin, että johdettiin väärässä paikassa kisaa. Ei voi mitään, kaikki tunnustus Teemulle hienosta ajosta, Salo onnitteli rehdisti kilpakumppaniaan viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Edellisessä osakilpailussa Mikkelissä helmikuussa Salo ei pystynyt vastaamaan silloin voittotaistelua käyneiden Kalle Rovanperän ja Asunmaan vauhtiin, mutta nyt tilanne oli täysin toinen. Salo oli mukana voittotaistelussa aina viimeisen erikoiskokeen maaliin asti.

– Kyllä tämä ysin paremmalle puolelle menee. Meillä oli hyvä päivä. Auto toimi, renkaat toimi ja Jarnon kanssa yhteistyö toimi. Kyllähän me jotain vauhtia koitettiin tänäänkin pitää, Salo kommentoi.

Talvikauden SM-rallit on nyt ajettu ja edessä on parin kuukauden mittainen kilpailutauko ennen toukokuussa Riihimäellä ajettavaa kesäkauden avausta. Vaikka Asunmaan pistejohto SM1-luokassa onkin jo 23 pistettä, Salo muistuttaa, että kausi on vielä pahasti kesken. Taistelukirvestä ei suinkaan ole vielä haudattu kolmen peräkkäisen kakkossijan jälkeen.

– Tässä täytyy punoa kesälle uusia juonia ja kyllä me jotain keksitään. Neljä kisaa on vielä ajamatta, Salo päätti.

Tahkorallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Teemu Asunmaa (Skoda) 52.03,9
2) Juha Salo (Peugeot) + 6,2
3) Jarkko Nikara (Subaru) + 14,9
4) Marko Mänty (Skoda) + 33,0
5) Jesse Turunen (Hyundai) + 52,1

SM1-luokan pistetilanne

1) Asunmaa 84
2) Salo 61
3) Nikara 46

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit