Salolla tähtäimessä jo seitsemännet poronsarvet – “Teen kaikkeni, että olen voittotaistelussa”

25.1.2018 / 05:54
Juha Salo ja Marko Salminen juhlivat voittoa Tunturirallissa vuonna 2016 (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Tunturirallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo starttaa rallin SM-sarjan uuteen kauteen uuden kartanlukijan luotsaamana. Rovaniemen SM-avauksesta eteenpäin Salolle nuotteja lukee pieksämäkeläinen Topi Luhtinen.

Hannu’s Rally Teamia edustava Juha Salo sanoo, että kaksikko on valmis taistelemaan voitosta.

– Olemme ajaneet poikkeuksellisen paljon testiä. Autoa on muutettu ja se menee hyvin. Kaikki on valmista tulevaan, nuotituksesta tavoitettu Salo sanoo.

– Reitillä on paljon lunta, enemmän kuin miesmuistiin. Muutaman tutun erikoiskokeen ajosuunta on vaihdettu ja mahtuu reitille myös yksi uusi erikoiskoe. Tosi vauhdikas pätkä. Pari hidasta risteystä, kun muu osuus mennään nelos- ja viitosvaihteella tosi kovaa, Salo kuvailee.

Ensimmäisen kerran Tunturiralliin vuonna 2001 osallistunut Salo on juhlinut Rovaniemellä yleiskilpailun voittoa urallaan kuusi kertaa: 2008, 2009, 2011, 2013, 2015, sekä 2016. Vuonna 2006 Salo oli N-ryhmän ykkönen.

– Kuusi voittoa Rovaniemeltä on plakkarissa ja seitsemättä haemme tosissamme. Mukana on uusia nälkäisiä kuljettajia ja nopeaa kalustoa. Teen kaikkeni, että olen voittotaistelussa mukana. Periksi ei ainakaan anneta. Ehjästi ja tarkasti ja sen minkä pääsee. Olen valmiina taistelemaan, Salo vakuuttaa.

Salon uusi kartanlukija Topi Luhtinen odottaa SM-avausta innolla.

– Onhan se hieno juttu, kun pääsee moninkertaisen Suomen mestarin ja SM1-luokan huippuauton kyytiin. Olen kerran aikaisemmin lukenut Tunturirallissa (2014) nuotteja, mutta uskon että meillä yhteistyö sujuu heti ja homma lähtee kulkemaan. Kyllä tässä jo lähtöä odottaa. Kilpailu tulee olemaan kovaa ja mikäs sen hienompaa, Luhtinen hymyilee.

Kuuden voiton Salo on Tunturirallin menestynein kuljettaja. Vuosi sitten karkkilalainen johti kilpailua vielä viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä, mutta joutui taipumaan 7,7 sekunnin erolla toiseksi.

– Tänä vuonna ajamme täysillä maaliin asti. Viime vuonna ajoin kaksi heikkoa erikoiskoetta ja ne kostautuivat. Tottakai sitä yrittää koko ajan ajaa aina mahdollisimman kovaa, mutta vuosi sitten ajoni kahdella erikoiskokeella oli väkinäistä, eikä siitä tullut mitään. Tänä vuonna emme sorru samaan virheeseen, Salo lupaa.

Kaksipäiväinen rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu Arctic Lapland Ralli, Tunturiralli, käynnistyy perjantaina.

Teksti: Marko Mäkinen, Salo Racingin tiedotus


Facebook kommentit