Salolla vahva luottamus tulevan kilpailun alla – “Sastamalassa hyökätään entistäkin kovempaa”

30.8.2018 / 11:49
Juha Salo metsästää Sastamalasta kauden ensimmäistä palkintosijoitusta (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Hannu’s Rally Teamin Juha Salon ja kartanlukija Topi Luhtisen kesätauko venähti tänä vuonna totuttua pidemmäksi. Kaksikkoa ei tällä kertaa nähty Suomen MM-rallissa, mutta täysin ajamatta rallin kymmenkertainen Suomen mestari ei kuitenkaan hellekesää viettänyt. Ajokilometrejä syntyi muun muassa kesällä järjestytyissä asiakastilaisuuksissa.

Kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin Sastamalaan Juha Salo lähtee luottavaisena. Taustalla on edellisestä SM-osakilpailusta Seinäjoelta ehjä virheetön suoritus. Viides sija ei tietysti Saloa tyydytä ja sitä hän lähtee tulevassa SM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa kohentamaan. Kaksi vuotta sitten Salo ajoi Sastamalassa toiseksi.

– Edessä on ehkäpä sarjan haastavimmat tiet. Sastamalan eteläpuolella on enemmän tasaista, sellaista Turun ja Seinäjoen SM-rallien tapaista tiestöä, kun taas kaupungin pohjoispuolella tiet olivat kovavauhtisia ja huomattavasti enemmän teknisempiä ajaa. Toissa vuonna reitillä oli ainoastaan kertaalleen ajettavia erikoiskokeita. Kuullun perusteella tänä vuonna pari erikoiskoetta ajetaan kahdesti ja se on hyvä asia. Muutoksen ansiosta nuotitukseen ei kulu liian pitkää päivää, Salo korostaa.

– Haastavat ja hienot tiet odottavat meitä. Veikkaan, että edessä on koko kesäkauden mielenkiintoisin reitti.

Salo sanoo, että tilanne SM-sarjan yhteispisteissä on mikä on ja sitä Salo ja hänen kartanlukijansa Topi Luhtinen lähtevät Sastamalassa kohentamaan.

– Taistelemme loppuun asti ja teemme parhaamme, minkä olemme tähänkin asti tehneet. Uskon, että alueen tiet sopivat Peugeotille paremmin kuin kahdessa edellisessä SM-rallissa. Toivotaan myös, että kesän lämpöä riittäisi vielä syyskuun alkuun, sillä lämmin sää rallin aikana ei olisi meille pahitteeksi. Sastamalassa hyökätään entistä kovempaa, Salo lupaa.

Teksti: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus


Facebook kommentit